Societat

Ets jove i estàs a l’atur? Aquesta informació t’interessa!

El programa s'amplia a ens locals i universitats, i preveu realitzar contractes de pràctiques a 500 menors de 30 anys

Marta Romera
  • novembre 23, 2022
  • 3 min read
Ets jove i estàs a l’atur? Aquesta informació t’interessa!

El Departament d’Empresa i Treball, per mitjà del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), ha posat en marxa la segona edició del programa perquè joves a l’atur guanyin experiència professional a l’administració pública. Aquesta nova convocatòria està dotada amb un pressupost de 13 MEUR i, davant la bona acollida de la primera edició, s’amplia a universitats i ens locals (ajuntaments, consells comarcals, diputacions i pedanies, entre d’altres).

 

El segon programa ‘Primera experiència professional a les administracions públiques’ preveu realitzar contractes de pràctiques de 12 mesos de durada a uns 500 joves menors de 30 anys. El termini de presentació de sol·licituds s’inicia aquest 22 de novembre i s’allarga fins al 14 de desembre.

 

El programa és finançat íntegrament amb fons europeus Next Generation i, amb l’ampliació d’entitats que poden beneficar-se, es dividirà en dues parts: destinarà 6,5 MEUR a l’administració i les entitats del sector públic de la Generalitat (incloent-hi les universitats), mentre que els restants 6,5 MEUR aniran a les corporacions locals catalanes. L’objectiu final és que les persones desocupades d’entre 16 i 29 anys, les més afectades per l’atur, puguin adquirir competències i habilitats socials i professionals (empatia, creativitat, dots de lideratge) durant la seva primera experiència laboral.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

A les persones seleccionades se’ls oferirà un contracte de treball en modalitat de pràctiques i podran desenvolupar les seves competències en tasques vinculades amb la transició ecològica i l’economia verda, la digitalització de serveis, la cohesió social així com el desenvolupament local rural. Les persones contractades hauran d’estar inscrites al SOC com a demandants d’ocupació. A més, per poder formalitzar un contracte de pràctiques hauran d’acreditar que disposen d’un títol universitari, de formació professional de grau mitjà, superior o equivalent o un certificat de professionalitat. Per a aquesta convocatòria es considera col·lectiu preferent les persones amb un grau reconegut de discapacitat igual o superior al 33%.

 

Les oficines de treball participaran activament en la selecció de persones candidates facilitant a les entitats contractants una relació de perfils candidats per a ocupar cada lloc de treball. El termini de presentació de les sol·licituds s’inicia avui fins al 14 de desembre. Els contractes hauran de finalitzar el 30 de març del 2024.

Balanç de la primera convocatòria: 570 contractes

La primera edició del programa va tenir molt bona acollida entre les persones joves i es van poder tancar 570 contractes arreu de Catalunya en diferents departaments de la Generalitat, segons Empresa i Treball. Alguns dels àmbits on s’estan duent a terme aquestes actuacions són: comunicació, estadística, recursos humans, geologia, informàtica, biodiversitat, telecomunicacions i gestió forestal, entre d’altres. En la primera edició, els contractes han estat de 10 mesos i finalitzaran el pròxim 27 de febrer del 2023.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *