Sense Categoria

Els veïns de la granja Pifarré de Lleida asseguren al jutjat que la primera sentència els avalava a tancar el camí

LleidaDiari
  • gener 21, 2016
  • 3 min read
Els veïns de la granja Pifarré de Lleida asseguren al jutjat que la primera sentència els avalava a tancar el camí

Els veïns de la granja Pifarré de Lleida asseguren al jutjat que la primera sentència els avalava a tancar el camí| ACN – Fotografia: Laura Biela / ACN

 

Els propietaris de la finca contigua a la Ramaderia Pifarré de Lleida, que van tancar el principal accés a aquesta explotació de l’Horta el setembre passat, han declarat aquest dijous al jutjat d’instrucció número 1 de Lleida com a investigats per via penal per un presumpte delicte de ‘realització arbitrària del propi dret’ i de coaccions. 

La denúncia la van presentar els propietaris de la granja però també s’hi ha sumat la Fiscalia. Es tracta de determinar si la família Plaza va cometre realment algun delicte quan va tancar el camí instal·lant una porta i blocs de formigó sense haver sol·licitat al jutge l’execució provisional de la sentència que els donava la raó en primera instància.
 
El primer judici sobre el dret de pas a la finca el va guanyar la família Plaza, però la sentència està recorreguda a l’Audiència Provincial i el pròxim 17 de febrer es farà una nova vista d’apel·lació. L’advocat i fill dels investigats, Daniel Plaza, ha assegurat que la sentència inicial del jutjat de primera instància número 3 de Lleida (d’octubre del 2014) ja permetia els propietaris de la finca “fer a casa seva el que consideressin convenient”, perquè reconeixia que no hi havia cap servitud de pas. Plaza també ha recordat que les obres per tancar el camí es van fer amb la llicència municipal que ho autoritzava.
 
Els primers a comparèixer al jutjat d’instrucció número 1, a dos quarts de deu del matí, han estat els amos de la ramaderia per ratificar la denúncia. Segons ha explicat el portaveu de la família, Joan Pifarré, volen demostrar que els seus veïns es van “prendre la justícia pel seu compte” quan van tancar el camí sense haver-ho notificat a la jutgessa que portava el cas. A més, també considera que la família Plaza els ha intentat coaccionar.
 
Pel que fa al delicte de ‘realització arbitrària del propi dret’, està contemplat a l’article 455 del Codi Penal, que el castiga amb una pena de multa de sis a dotze mesos. Tot i això, Joan Pifarré insisteix que el seu objectiu no és que es multi els seus veïns sinó que se’ls obligui a obrir el camí i que la granja pugui recuperar la normalitat. Per això han demanat al jutjat que ho contempli com a mesura cautelar.
 
Els investigats que han declarat aquest dijous al migdia són José Luis Plaza -que és alcalde de Barbens, al Pla d’Urgell- i la seva dona (administradors de la societat PLAGAR Y SERVEIS SOCIALS, SL). Aquest dijous no ho ha pogut fer un dels fills, José Luis Plaza, perquè està a l’estranger, però també ho haurà de fer en els propers dies.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *