Sense Categoria

Els treballadors del sector públic reclamen la recuperació dels drets laborals perduts

LleidaDiari
  • novembre 12, 2015
  • 2 min read
Els treballadors del sector públic reclamen la recuperació dels drets laborals perduts

Els treballadors del sector públic reclamen la recuperació dels drets laborals perduts| Redacció – Fotografia: Laura Biela

 

La UGT-Terres de Lleida, IAC i CCOO han convocat aquest dijous una protesta a les portes de la Delegació del Govern de Lleida per reclamar totes les mesures socials i econòmiques que els treballadors del sector públic han perdut des de l’any 2012, quan es van iniciar les retallades.

“Volem el que es nostre”. Amb aquestes paraules les desenes de persones convocades han iniciat la mobilització. Pep González, secretari general de FSP-UGT de Lleida, ha explicat que en aquests moments, els treballadors públics catalans són els més perjudicats del país: “La resta de funcionaris han anat recuperant part de les condicions laborals acordades amb anterioritat. Nosaltres no”. En aquest sentit, ha afegit que “l’actual situació del Govern de la Generalitat no pot ser una excusa per no pagar. El Govern ha de trobar els mecanismes necessaris per retornar les condicions laborals a tots els treballadors”.
 
Entre les mesures que reclamen destaca la recuperació de la totalitat de la paga del 2012 en els exercicis 2015 i 2016; la no aplicació de forma retroactiva del descompte del 5% del salari de 2012, que impediria cobrar res de la paga del 2012; el reestabliment dels dies d’assumptes propis i vacances per raons d’antiguitat; l’establiment d’un calendari per la recuperació de les pagues de 2013 i 2014; i la recuperació de la complementació per reducció de jornada el primer any de vida del nadó.
 
Els convocants de la protesta han anunciat tantes mobilitzacions con siguin necessàries per acabar amb aquesta situació discriminatòria que pateixen els treballadors de la Generalitat.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *