Els rellotges públics de Lleida, a punt per a la Nit de Cap d’Any

Els rellotges públics de Lleida, a punt per a la Nit de Cap d’Any| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Els rellotges públics de Lleida estan a punt per a la Nit de Cap d’Any en què donaran la benvinguda al 2015 amb el so de les tradicionals 12 campanades. Els rellotges de la Seu Vella i del Teatre de l’Escorxador acomiadaran l’any i anunciaran als lleidatans l’arribada del nou, com ja han fet en anteriors ocasions.

La campana gòtica Silvestra de la catedral antiga de Lleida, que data de 1418, s’encarregarà d’emetre el tradicional repic per a la celebració. Silvestra i Mònica, que s’està restaurant, són -juntament amb cinc campanes més-  les que anuncien les jornades assenyalades al calendari, els dies de festa i els de dol. Són un element més que promocionen el conjunt monumental de la Seu Vella en la seva candidatura per assolir ser Patrimoni Mundial de la Unesco.
 
Per altra banda, el rellotge de l’Escorxador, un altre dels històrics de la ciutat, s’ha revisat perquè pugui marcar les hores a mitjanit. Aquest rellotge, que data del 1900, és el que dóna nom a l’Escola Bressol, que està al mateix edifici modernista que el teatre.