Els pensionistes de la UGT i CCOO de Lleida protesten contra el ‘repagament’ sanitari

Els pensionistes de la UGT i CCOO de Lleida protesten contra el ‘repagament’ sanitari| Redacció – Fotografia: UGT Terres de Lleida

 

Pensionistes de la UGT i CCOO de Lleida, acompanyats pels representants d’aquests sindicats, s’han concentrat aquest dimarts al matí davant l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida per mostrar el seu rebuig a les retallades sanitàries i al que anomenen “repagament”.

La portaveu dels Jubilats de la UGT de Lleida, Teresa Balagueró, ha recordat que la majoria de gent gran ha estat cotitzant durant més de 40 anys i que per tant ja han pagat prou. A més a més, rebutgen, entre d'altres, l'euro per recepta o que se'ls vulguin cobrar 5 euros per cada dia d'hospitalització.

Els representants sindicals dels pensionistes han anunciat que continuaran amb les mobilitzacions i faran jornades informatives entre la gent gran per fer-los-hi arribar aquestes protestes i les alternatives. Balagueró ha qualificat “d’injust” que els governs donin diners a la banca i els retirin dels pilars fonamentals que garanteixen l’estat del benestar, com són la sanitat i l’educació públiques.

L’acte de protesta ha consistit en una concentració davant l’hospital Arnau de Vilanova a la qual també s’ha afegit personal sanitari del centre. Al final s’ha llegit un manifest.