Edició 2021

Els paradors de la província de Lleida tancaran finalment 40 dies a l’any

  • gener 3, 2013
  • 2 min read
Els paradors de la província de Lleida tancaran finalment 40 dies a l’any
Els paradors de la província de Lleida tancaran finalment 40 dies a l’any

Els paradors de la província de Lleida tancaran finalment 40 dies a l’any| Redacció – Fotografia: http://www.parador.es

 

La direcció de Paradors Nacionals i els representants dels treballadors han acordat finalment que els paradors de la Seu d’Urgell, Vielha i Arties només tancaran 40 dies l’any, coincidint sempre amb els períodes de vacances del personal, descartant el tancament inicialment proposat per un període de cinc mesos l’any. Així ho ha comunicat aquest dijous la secretària d’Estat de Turisme, Isabel Borrego, a la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso.

Així mateix, Paradors Nacionals ha acceptat que, en el cas dels dos paradors situats a la Val d’Aran, el tancament dels 40 dies anuals es faci de manera que no coincideixin entre sí per tal de garantir que un dels dos sempre estigui obert tenint en compte la importància turística de la zona durant tot l’any.
 
L’acord sobre l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERE) a la xarxa de Paradors preveu l’acomiadament de 350 treballadors a tot el país en lloc dels 644 previstos inicialment i introdueix la possibilitat que els treballadors s’hi puguin acollir de forma voluntària.  L’acord subscrit durant la nit d’aquest dimecres contempla també millores pel que fa les indemnitzacions per acomiadaments, així com altres mesures de flexibilitat laboral que fan referència a calendari laboral, torns laborals, horaris i dies de descans.
 
Manso ha valorat com a “molt positiu l’acord al que han arribat Paradors Nacionals i treballadors ja que és un acord que en el cas de Lleida recull de forma àmplia les reivindicacions plantejades pel col·lectiu de treballadors entre les que destacaven la possibilitat d’acollir-se de forma voluntària a l’expedient de regulació i que el tancament es reduís a un període curt per garantir el servei als clients en una zona amb forta repercussió turística tant a l’hivern com a l’estiu”. 
 
Les mesures acordades s’aplicaran des d’aquest mateix mes de gener.

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.