Sense Categoria

Els mossos que van abatre l’últim terrorista: «Cada vegada que s’incorpori, disparar»

Avatar
  • setembre 14, 2018
  • 3 min read
Els mossos que van abatre l’últim terrorista: «Cada vegada que s’incorpori, disparar»

 

«Teníem dos tiradors apuntant al subjecte. Un d'ells em va dir 'hi ha moviment'. M'hi vaig fixar i es va començar a moure. Eren moviments que no podien posar en perill la nostra seguretat fins que de sobte es va tornar a incorporar, llavors vaig ordenar als meus homes tornar a disparar. Aquesta situació es va repetir tres o quatre vegades però les instruccions que vaig donar als meus tiradors era que cada vegada que l'home s'incorporés o les seves mans fossin en direcció al cinturó que m'avisessin per ordenar disparar. I es va repetir diverses vegades», així, impactant i fred, ara, més d'un any després, és el relat que fa un comandament dels Mossos d'Esquadra que va participar en l'operatiu de la matinada d'aquell 18 d'agost de 2017 al barri Marítim de Cambrils.

 

És com es va poder neutralitzar el cinquè terrorista, el que es va escapar de la rotonda de l'atemptat i que va córrer durant uns 500 metres i que es dirigia cap a la gent que estava asseguda en una terrassa d'un conegut bar de Cambrils. Uns agents de paisà el van poder abatre però més tard van ser diversos agents els que es van acostar fins a la posició d'aquest últim terrorista per assegurar la zona i evitar que pogués significar més perill.

 

Els agents expliquen com van abatre el cinquè terrorista

Tots els agents i comandaments que van participar en la neutralització del terrorista han declarat davant del jutge Andreu de l'Audiència Nacional, el que porta totes les investigacions d'aquella nit, per poder deixar clar com va anar l'atac que van perpetrar els cinc terroristes i també com van poder ser abatuts pels Mossos evitant una massacre al passeig Marítim. Els talls de veu de les declaracions dels agents han vist la llum i s'hi pot escoltar un impactant relat de com els terroristes intentaven enganyar als agents amb els cinturons d'explosius falsos que portaven a sobre i també com el terrorista es va intentar posar a peu dret i córrer cap als agents en diverses ocasions.

 

Un dels agents explica que els policies donaven instruccions clares a l'home per evitar que es mogués i que no s'aixequés, però el terrorista, tot i que ferit, intentava tornar-se a posar dret i, dient coses en àrab, es posava la mà al cinturó. En un primer moment els agents dels Mossos d'Esquadra es pensaven que es tractava d'un cinturó amb explosius, portaven llaunes de color vermell lligades a la panxa. Els artificiers dels Mossos van confirmar, hores més tard, quan van poder accedir als cossos dels terroristes, que eren falsos cinturons i que no portaven explosius.

 

El terrorista somreia als agents

Els agents fins i tot recorden que el terrorista, ja a terra i malferit, somreia i aixecava un dels dits, que és un dels símbols que fan servir els terroristes, sobretot en fotografies, per assenyalar la seva voluntat suïcida i de lluita gihadista. Els terroristes també portaven un llaç de color vermell, també un dels símbols de la lluita terrorista.

Avatar
Sobre l'Autor

ACN

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *