Sense Categoria

Els Mossos, molt preocupats pels recents casos d’estafa amb retrovisors trencats al nostre país

Avatar
  • juliol 28, 2017
  • 3 min read
Els Mossos, molt preocupats pels recents casos d’estafa amb retrovisors trencats al nostre país

Els estafadors acusen les víctimes de trencar els seus retrovisors | quintamarcha.com

 

Fa pocs dies, els Mossos d'Esquadra van detenir a Vilatenim, a l'Alt Empordà, un home i una dona, de 37 i 34 anys i nacionalitat francesa, com a presumptes autors d'un delicte d'estafa. La víctima va ser una dona d'avançada edat, que circulava per la C-260, en direcció Roses. Després d'avançar un altre vehicle, que circulava a una velocitat molt reduïda, els ocupants li van fer senyals perquè s'aturés a un costat de la carretera. L'home li va dir a la víctima que li havia trencat el retrovisor en avançar-lo, li va preguntar per la companyia d'assegurances, i va assegurar que, si volia estalviar-se diners, li havia de pagar 2.000 euros en metàl·lic. La dona va acceptar, i va lliurar als estafadors 400 euros de casa seva i uns 300 en fitxes del casino de Peralada. Els 1.300 restants els hi havia de lliurar l'endemà, a l'entrada d'un centre comercial de Vilatenim. 

En realitat, els dos francesos havien aconseguit enganyar la víctima amb una nova estafa, coneguda com l'estafa del retrovisor. El procediment és gairebé sempre el mateix: les víctimes són gent d'edat avançada, i els estafadors, estrangers procedents del sud de França, que provoquen un xoc amb un vehicle on els danys afecten, normalment, el retrovisor. A continuació, culpen les víctimes i demanen el corresponent comunicat d'accidents, argumentant que han de marxar de forma immediata al seu país d'origen. Un cop conegut el nom de l'asseguradora de la víctima, els estafadors simulen fer gestions per telèfon, assegurant que és més complicat sent un cotxe matriculat en un altre país. Després, obliguen la víctima a parlar amb un suposat agent de la seva asseguradora i li expliquen que els tràmits de comunicats d'accidents entre vehicles de diferents països són lents, i que comporten un import en danys del retrovisor que, posteriorment, recuperarien mitjançant l'asseguradora.

 

D'aquesta forma, aconsegueixen estafar entre 1.200 i 1.500 euros per reparació. Però no és el cas de la víctima del 24 de juliol passat, que després de pagar uns 700 euros, es va malfiar de la parella francesa i va alertar la policia. L'endemà, el dispositiu policial va permetre localitzar i detenir els dos estafadors a l'entrada del centre comercial, on esperaven rebre els 1.300 euros que faltaven. El 26 de juliol van passar a disposició judicial i van quedar en llibertat amb càrrecs. Els recents casos de l'estafa del retrovisor al nostre país té molt preocupada la policia, que avisa que cal estar en alerta i no cedir a pagaments en efectiu a persones desconegudes. En cas que es produeixi un accident real, recorden, s'han d'iniciar els tràmits habituals a través de la companyia asseguradora.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *