Els Mossos investiguen si membres de la banda ‘Lobos Callejeros’ tornen a actuar a Lleida

Els Mossos investiguen si membres de la banda ‘Lobos Callejeros’ tornen a actuar a Lleida| ACN – Fotografia: Mossos d’Esquadra (Arxiu)

 

Els Mossos d’Esquadra constaten un augment d’atracaments a Lleida comesos, presumptament, per grups de joves que actuen de manera organitzada. La policia investiga si entre els assaltants hi ha integrants de la banda ‘Lobos Callejeros’, desarticulada fa un any amb una trentena de detinguts. 

Les últimes detencions es va fer a finals de desembre per robatoris amb violència que es van perpetrar per part de dos grups diferents la matinada de Nadal, un a prop d’una discoleca al barri de Cappont i l’altre a la cèntrica plaça de Sant Joan. Els lladres van agredir les víctimes i els van robar diners i mòbils.
 
Els Mossos sospiten que els dos grups d’assaltants es coneixien i, juntament amb altres joves, podrien estar relacionats amb altres denúncies rebudes d’adolescents que són intimidats en ple carrer per robar-los objectes de valor.
 
Segons la policia, els investigats són majoritàriament joves d’origen magrebí i sud-americà, igual que els integrants de la banda ‘Lobos Callejeros’, un grup criminal relacionat amb 54 robatoris que els Mossos van donar per desmantellat el 24 de gener de l’any passat. No obstant això, fonts policials afirmen que no es pot assegurar que la banda com a tal s’hagi tornat a constituir.