Els Mossos detenen també la mare de la Nadia Nerea Blanco per un presumpte delicte d’estafa

Els Mossos detenen també la mare de la Nadia Nerea Blanco per un presumpte delicte d’estafa| Text i fotografia: ACN

 

Els Mossos d’Esquadra han detingut també aquest dimecres a la nit la mare de la Nadia per un presumpte delicte d’estafa. Ho han fet després que cap a les 20.00 hores detinguessin el seu pare. La Nadia Nerea és la nena amb una malaltia rara el pare de la qual havia endegat diverses campanyes per recaptar fons i tractar-la. 

En els últims dies s’ha sabut que almenys part de la història era inventada o exagerada i ara la policia ha decidit detenir-los als dos per un presumpte delicte d’estafa. Les detencions arriben després que un jutge de la Seu d’Urgell els hagi ordenat entregar el passaport i els informes mèdics de la menor. La policia ha considerat necessàries les detencions per dur a terme aquestes ordres. Les detencions no han estat ordenades pel jutge.
 
La detenció del pare ha tingut lloc cap a les vuit del vespre, i quan la mare se n’ha assabentat ha agafat el cotxe i ha anat amb la nena a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la Seu d’Urgell, on hi havia detingut l’home. Cap a les deu de la nit una veïna d’Organyà ha anat a comissaria i s’ha endut la nena. Posteriorment la dona ha quedat també detinguda.
 
El magistrat del jutjat número 1 ha requerit aquest dimecres al matí als pares de la nena, Fernando Blanco i Marga Garau, el passaport de la seva filla i els ha reiterat la demanda dels informes mèdics de la menor. Cal recordar que el jutge ja va ordenar aquest dilluns la immobilització dels comptes on s’han rebut les donacions pel ‘cas Nadia’ amb l’objectiu d’investigar presumptes irregularitats en la gestió d’aquests fons davant les informacions que apunten a un engany sobre el tractament experimental de la malaltia de la petita, una tricotiodistrofia, i el seu cost, així com la identitat dels especialistes als quals hauria recorregut la família.