Els Mossos desallotgen una quinzena d’activistes de la PAH d’una oficina bancaria de Lleida

Els Mossos desallotgen una quinzena d’activistes de la PAH d’una oficina bancaria de Lleida| ACN – Fotografia: @la_pah

 

Els Mossos van desallotjar aquest dijous a la nit una quinzena d'activistes de la PAH d'una oficina del Banc Santander situada a la Rambla de Ferran de Lleida. Els membres de la Plataforma l'havien ocupat al matí per exigir la condonació del deute a una dona desnonada el 2010 i a qui el banc li reclama que pagui el 20% del crèdit que encara falta per saldar (uns 92.000 euros). 

El desallotjament es va fer cap a les deu de la nit, un cop la policia va rebre l'ordre judicial derivada de la denúncia de l'entitat financera. Alguns dels activistes van sortir pel seu propi peu però a d'altres els agents els van treure arrossegant-los. No hi va haver cap persona detinguda. La PAH no descarta noves accions per exigir que es resolgui el cas que va motivar l'ocupació del Banc Santander.
 
Segons han explicat membres de la PAH, la situació de tensió va començar quan un grup dels activistes que estaven dins de l'oficina van voler pujar a la primera planta per anar al lavabo i el guarda de seguretat i els mossos els ho va impedir. Hi va haver un forcejament amb el guarda i un dels membres de la Plataforma va caure per les escales. Una ambulància el va atendre allà mateix. 
 
La PAH de Lleida farà aquest divendres a la tarda una assemblea on decidirà si emprèn accions legals contra el guarda de seguretat (a qui en un primer moment no van poder identificar) i també com continuen la lluita perquè el Banc Santander acabi condonant el deute a la dona. Asseguren que porten quatre anys intentant trobar una solució i l'entitat només els dóna llargues.
 
El desallotjament d'aquest dijous va obligar els Mossos a tallar puntualment la Rambla de Ferran. Pels activistes de la PAH el dispositiu va ser “desproporcionat” perquè es tractava d'una ocupació “pacífica”.