Sense Categoria

Els mediadors en l’okupació del rectorat de la UdL abandonen la negociació

LleidaDiari
  • juny 1, 2016
  • 2 min read
Els mediadors en l’okupació del rectorat de la UdL abandonen la negociació

Els mediadors en l’okupació del rectorat de la UdL abandonen la negociació| Text i fotos: ACN

 

Els dos professors que exercien de mediadors en el conflicte entre els estudiants que okupen el despatx del rector de la Universitat de Lleida i el rectorat, Estanislau Fons i Manel López, han abandonat la negociació, segons han informat ells mateixos a través d’un comunicat on consideren que la seva funció ”no té possibilitats d’èxit”. 

Els professors que fins ara havien actuat de mediadors en el conflicte han explicat que després d’una setmana reunint-se amb el consell de direcció de la universitat, encapçalat pel rector, i amb representants de persones que ocupen el rectorat, i recollint les propostes d’ambdues parts, van elaborar un text de síntesi amb ”l’ànim d’arribar a un document que permetés posar fi a l’ocupació de manera acordada”. Segons els professors, dimarts a la nit, el text havia estat acceptat pel consell de direcció com a document per acabar de perfilar un acord, i aprovat per l’Assemblea de Lletres. Això no obstant, la posterior reunió de l’Assemblea d’Okupació no el va aprovar, tot i que, segons van indicar, continuaran debatent-lo.
 
Els mateixos professors asseguren que a totes les converses, la representació de les persones ocupants ”no ha assumit com a propi” el que apareix com a punt 3 de l’escrit, que sempre ha sigut considerat com a ”irrenunciable” per part del consell de direcció. Es tracta del punt que fa referència a què ”l’Assemblea d’estudiants es compromet a respectar el lliure exercici de les activitats docents i acadèmiques del conjunt del professorat i del conjunt dels estudiants”. Els fins ara mediadors desconeixen si la retirada d’aquest punt hauria dut a un acord efectiu.
 
 
L’okupació va començar el dia 17 de maig.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *