Els joves creen l’Avalot, uns ens per demanar millores laborals

Els joves creen l’Avalot, uns ens per demanar millores laborals| Redacció – Fotografia: UGT Terres de Lleida

 

L'assemblea d'Avalot, formada pels joves de la UGT, ha escollit aquest dissabte com a secretari general de l'organització a Jesús Cienfuegos, l'única candidatura que s'ha presentat a Lleida per ocupar aquest càrrec. L'entitat té per objectiu lluitar contra l'atur juvenil i treballar perquè els joves tinguin sous dignes.

 
D'aquesta forma, Avalot s'ha constituït oficialment a la província com a l'organització dels joves de la UGT de Catalunya, ja que tal i com ha explicat Cienfuegos “l'organització donarà veu als joves tant a la societat lleidatana com també dins del sindicat de la UGT”. En aquest sentit, els membres de la candidatura guanyadora han coincidit que un dels seus principals objectius serà el de lluitar contra l’atur juvenil aportant propostes i solucions. En breu, també iniciaran campanyes per exigir que els joves tinguin sous dignes equiparables als d’altres països europeus amb un mínim de 1.000 euros mensuals.
 
La resta de l’equip estarà format per: Adrián Expósito, secretari d’Organització; Cristina Pijuan, secretaria de Comunicació i Igualtat; Nayim Tami, secretari de Formació; Xavier Ribes, secretari d’Acció Sindical; Rubén Soriano, secretari de Cooperació; i Núria Rocademobosch, coordinadora Territorial.
 
Durant l’Assemblea, en la qual hi ha participat el regidor de Joventut de la Paeria, Oriol Yuguero; la secretària d’Organització de la UGT-Terres de Lleida, Núria Solé; i el coordinador nacional d’Avalot, Dani García, s’ha posat de manifest el retrocés que el col·lectiu dels joves està patint a causa de la crisi i les retallades, com per exemple, l’encariment de las taxes universitàries que posen en perill el dret de molts joves a estudiar en una universitat. L’acte ha estat clos per la secretària general de la UGT-Terres de Lleida, Rosa Palau, que ha animat als joves d’Avalot a ser ‘proactius’ tant fora com dins del sindicat per contribuir a superar aquest moment de crisi econòmica i de valors.