Sense Categoria

Els estudiants ferits durant els aldarulls de dimarts amb la policia a la Universitat de Lleida denunciaran els fets

LleidaDiari
  • maig 20, 2016
  • 3 min read
Els estudiants ferits durant els aldarulls de dimarts amb la policia a la Universitat de Lleida denunciaran els fets

Els estudiants ferits durant els aldarulls de dimarts amb la policia a la Universitat de Lleida denunciaran els fets| Text i fotos: ACN

 

Les persones que van resultar ferides durant els incidents que es van produir dimarts passat a la Universitat de Lleida (UdL) denunciaran legalment “les agressions físiques i psicològiques” sofertes “per part de les unitats de policia presents a l’edifici del Rectorat”, segons han explicat des de l’Assemblea de Lletres, col·lectiu que havia convocat la protesta estudiantil contra la presència policial a la universitat lleidatana. 

L’Assemblea, que considera l’actuació policial “totalment desproporcionada i violenta”, també denunciarà de manera subsidiària l’actuació de la direcció de la UdL en relació amb els esdeveniments per “despreocupar-se totalment del que allí estava passant i deixar la jove detinguda durant els aldarulls -una estudiant de la Facultat- a mans de la policia”. 
 
L’Assemblea de Lletres de la UdL veu “buits de tot contingut” els compromisos que els va trametre aquest dimecres la direcció de la Universitat de Lleida perquè “no aporten cap canvi favorable”. El col·lectiu no veu “cap voluntat per part del rectorat d’arribar a un acord ferm, és a dir, d’arribar a un punt comú” mentre des de l’Assemblea asseguren que “han donat aquest pas”, ja que les propostes que han plantejat a la UdL “són una llista de demanes bàsiques, reduïdes a tres punts mínims i irrevocables”.
 
Les tres principals reivindicacions dels estudiants tancats al despatx del rector des de dimarts a la tarda passen per obtenir els compromisos de la direcció del UdL de la retirada de la presència policial pública i privada de la UdL, que no s’iniciï cap procés legal envers l’estudiant detinguda dimarts durant una protesta contra la presència policial al centre, i que no s’executin processos repressius ni acadèmics ni legals contra cap de les persones implicades en la mobilització estudiantil. 
 
Des de l’Assemblea recorden que van optar en el seu moment i amb l’objectiu “d’agilitzar les negociacions i no arribar a un punt mort” no incloure altres exigències com ara demanar la dimissió d’Inma Manso, subdelegada del govern de l’Estat a Lleida i professora del grau de Periodisme i Comunicació Audiovisual a la UdL, o la del rector Roberto Fernández. En aquest sentit, rebutgen que es parli d’un “procés de negociació com a tal” les converses que mantenen amb l’equip rectoral perquè els estudiants asseguren que “han cedit tot el que consideraven possible i ara toca que el rectorat es posicioni”. L’Assemblea aposta per assolir un acord redactat i signat pel rector per posteriorment “començar a planejar una escenificació pública conjunta”.
 
Pel que fa a les “agressions físiques i psicològiques per part de les unitats de policia” que haurien sofert alguns dels participants en la protesta estudiantil de dimarts contra la presència policial a la UdL, l’Assemblea considera “intolerable que es produeixin aquest tipus d’actes en un espai com el de la Universitat”. Així, recorda que durant la concentració “es va veure impedit el transcurs normal del passa-classes per part dels mossos que no van deixar accedir a la resta d’aules donant lloc a les agressions policials”. 
 
Per això, després de consultar a diversos advocats, les persones agredides han decidit que denunciaran legalment els fets i també es denunciarà de manera subsidiària l’actuació de la direcció de la UdL en relació amb els esdeveniments.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *