Els estudiants de la UdL continuaran tancats al Rectorat

Els estudiants de la UdL continuaran tancats al Rectorat| ACN – Fotografia: @AssLletresUdL

 

Els estudiants de l’Assemblea de Lletres de la UdL mantenen l’ocupació del Rectorat, on es van tancar dimarts a la nit després d’una protesta contra la presència policial per protegir les classes de la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso. Rebutgen, per tant, l’última proposta que aquest divendres va fer l’equip rectoral. 

Consideren que el rector, Roberto Fernández, “no ha volgut iniciar mai un contacte directe ni utilitzar mediadors” ja que les persones que per ara han parlat amb ells són dos vicerectors. En aquest sentit, membres d’un grup de professors que han signat un manifest “per una sortida negociada a l’ocupació del Rectorat” també han criticat com s’ha fet el procés de negociació i demanen que es triïn mediadors neutrals.
 
En l’últim comunicat d’aquest dissabte els estudiants segueixen reclamant a la direcció que es faci fora de la universitat la policia tant pública com privada i que es garanteixi que no hi tornarà a entrar en cap situació. També exigeixen que a l’equip rectoral que pressionin els Mossos perquè no hi hagi represàlies contra la noia detinguda durant la protesta de dimarts ni contra cap dels participants en l’ocupació. De moment, el contacte que hi ha hagut entre les dues parts ha estat a través de dos vicerectors que no consideren mediadors. 
 
Entre els qui s’han ofert a mediar hi ha l’exrector Joan Vinyes, o el professor Emili Junyent. L’equip rectoral va assegurar aquest divendres que no es desallotjaran els alumnes mentre hi hagi diàleg. Divendres ja es van comprometre a garantir que no hi hauria policia a la Universitat sempre que els estudiants respectin l’exercici de la docència de tots els professors.