Sense Categoria

Els Centres Oberts de Lleida també funcionen a l’estiu amb activitats educatives i de lleure

Avatar
  • agost 12, 2017
  • 2 min read
Els Centres Oberts de Lleida també funcionen a l’estiu amb activitats educatives i de lleure

Un Centre Obert de Lleida | LleidaDiari.cat

 

Els Centres Oberts Municipals de Lleida ofereixen també a l'estiu el seu servei amb activitats educatives i de lleure per als infants i els adolescents de la ciutat. A més, aquests espais, actius durant tot l'any, presten servei de menjador els mesos de juliol i agost, un servei en marxa des de fa quatre anys. Lleida compta amb nou centres oberts, dels quals cinc són municipals i quatre gestionats per entitats del tercer sector, amb més de 600 infants i adolescents atesos. En el cas del 'Gínjol', l'espia té vint places i una capacitat per a 40 participants. Aquest centre obert va iniciar la seva tasca el maig de 2015 al Centre Cívic de Balàfia, posteriorment a l'escola Països Catalans, fins que s'ha instal·lat definitivament al carrer Cerdanya. Cobrint la zona nord-est i és gestionat per la Fundació Champagnat. L'alcalde accidental ha felicitat l'entitat pel seu treball i per haver entès què és la diversitat, evitant com succeeix en molts casos la classificació dels infants. 

  

 

 

Lla proposta educativa s'adapta al període de vacances i les activitats tenen un caràcter més lúdic. D'aqueta manera, donen continuïtat a les accions que fan durant l'any amb els nens i les nenes en situació d'especial vulnerabilitat social. La Paeria té especial cura dels centres oberts que s'emmarquen dins de la cartera de Serveis Socials d'Atenció Primària. Fan una tasca socioeducativa durant el temps lliure dels infants, adolescents i joves, donant suport, estimulant i potenciant l'estructuració i el desenvolupament de la personalitat i la socialització, l'adquisició d'aprenentatges bàsics i l'esbarjo, i compensa les deficiències socioeducatives de les persones ateses mitjançant el treball individualitzat, el grupal, la família, el treball en xarxa i amb la comunitat. Tenen el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

 

Funcionen en horari extraescolar, normalment de dilluns a divendres i en alguns casos en dos torns, essent un recurs de dedicació intensiva on cada infant és atès un mínim de set hores setmanals. En èpoques de vacances escolars, com ara a l'estiu o Setmana Santa i Nadal, els centres municipals continuen funcionant amb una programació especial.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *