Sense Categoria

Els carrers de Lleida s’omplen de ciència

LleidaDiari
  • maig 27, 2012
  • 2 min read
Els carrers de Lleida s’omplen de ciència

Els carrers de Lleida s’omplen de ciència| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

La ciència ha pres aquest dissabte els carrers de l’Eix Comercial de Lleida. Les exhibicions i els experiments científics han omplert amb parades el voltant de la Catedral Nova i l’Institut d’Estudis Ilerdencs, amb els més de 500 alumnes de 36 centres educatius de la demarcació que hi han pres part en aquesta sisena edició.

La jornada d’avui ha començat amb un itinerari per la Lleida científica, a càrrec de Xavier Esterri, Xavier Lozano i Antoni Lacasa. Ha estat un recorregut per diferents indrets que han marcat la trajectòria de la història i el llegat científic de la ciutat, amb especial referència a la ciència mèdica de l’època musulmana. A la tarda, s’han anat succeint les explicacions dels experiments dels diferents centres que participen en aquesta edició.

En l’acte de presentació del Dia de la Ciència al Carrer a Lleida, hi han estat presents amb l’alcalde de Lleida, Àngel Ros; la directora general d’Educació Secundària i Batxillerat, Teresa Pijuán; el delegat de la Generalitat, Ramon Farré, i el director dels serveis territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés; el diputat de la Diputació de Lleida, Xavier Pont, i el president del Consell Comarcal del Segrià, Pau Cabré.

S’ha de recordar que, coincidint amb aquesta celebració, s’ha obert a la ciutadania la possibilitat de pujar a l’Emulador de vol de la Patrulla Àguila de l’Exèrcit de l’Aire, un C-101, per apropar les sensacions que viuen els pilots que guien els comandaments d’una aeronau. L’aparell està instal·at a l’Avinguda de Blondel, gràcies a la Subdelegació del Govern. 

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *