Temporal: Els Bombers reben desenes d’avisos pel fort vent

Entre les cinc del matí i les dues del migdia d’aquest dijous, els Bombers de la Generalitat han rebut 65 avisos derivats del temporal de vent que afecta Catalunya. La majoria s’han registrat a la regió d’emergències de Girona, on s’han comptabilitzat 27 incidències. A la regió d’emergències sud, 15; a la de Lleida, 9; a la Nord, 9; a la de Tarragona, 3; i a la central, dues. Gran part dels avisos han estat relacionats amb arbres i branques caigudes. A banda, almenys tres de les trucades que s’han produït a la zona de Lleida estan vinculades amb la pluja intensa que ha caigut a la demarcació. Les tempestes han causat petites esllavissades a la Vall de Boí, el Pont de Suert i Sort. Cap dels avisos és greu ni tampoc consten persones ferides.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), fins a les 15 h, les ratxes de vent superiors als 100 km/h es concentren a les cotes més altes del Pirineu. Concretament, les ratxes màximes registrades fins a aquesta hora han estat de 145,8 km/h a l’estació de Puig Sesolles (1.668 metres d’altitud, al Vallès Oriental), 123,1 km/h a Portbou (196 metres, Alt Empordà), i 115,2 km/h tant a l’estació de Lac Redon (2.247 metres, Val d’Aran) com a Ulldeter (2.410 metres d’altitud, Ripollès).

A Boí (2.535 metres, Alta Ribagorça) la ratxa màxima ha estat de 112,3 km/h. En altres estacions de la Cerdanya, el Pallars Sobirà i el Pallars Jussà s’han registrat ratxes màximes que rondaven els 100 km/h.