Els agricultors obliguen a tancar el Lidl i l’Aldi del polígon Neoparc de Lleida

Els agricultors obliguen a tancar el Lidl i l’Aldi del polígon Neoparc de Lleida| Text i fotografies: Laura Biela

 

Centenars d’agricultors de la demarcació de Lleida s’han concentrat aquest divendres al matí davant del supermercat Lidl del polígon Neoparc de Lleida per protestar contra els baixos preus que s’estan pagant per la fruita dolça. La protesta ha estat convocada per Asaja-Lleida, Unió de Pagesos i JARC.

La concentració d’aquest divendres ha obligat al citat supermercat a tancar les portes abans de les 11.00 hores per evitar que els pagesos que s’havien concentrat allí entressin a l’establiment. Una patrulla dels Mossos d’Esquadra evitava l’accés del manifestants.

Al no ser possible, diversos agricultors, que han arribat a l’acte amb tractor, han volgut deixar palesa la situació que travessa el sector amb una sèrie d’accions reivindicatives. Primerament, han llençat un arbre fruiter, arrencat durant l’última pedregada, i l’han ‘plantat’ a les portes del supermercat. I seguidament, han bolcat d’un camió 10.000 quilos de peres i paraguaians.

Al veure que no era possible accedir al Lidl, han provat sort a l’Aldi, però tampoc els ha estat possible. No obstant, han llençat també peres a les portes de l’entrada, han cremat neumàtics i també algun carret de la compra.

Finalment, abans d’acabar l’acte, uns quants dels allí presents han volgut entrar per la força de nou a Lidl, però Mossos d’Esquadra i diverses furgons d’antidisturbis els ho han impedit.

La protesta, que els sindicats agraris ja han avançat que continuaran si no reben una solució a la crisis de preus que travessa el sector, ha finalitzat amb una concentració a la Rambla de Ferran de Lleida.