Sense Categoria

Els afectats pel frau de les emissions de Volkswagen podran recuperar entre un 20% i un 30% del valor del seu vehicle

Avatar
  • juliol 13, 2017
  • 3 min read
Els afectats pel frau de les emissions de Volkswagen podran recuperar entre un 20% i un 30% del valor del seu vehicle

Volkswagen va reconèixer haver alterat els seus motors dièsel | Cedida

 

L'any 2015 va sortir a llum el frau de les emissions de Volkswagen. L'escàndol va destapar que la companyia alemanya va manipular els seus motors dièsel des de l'any 2008, per alterar les dades sobre les emissions de CO2. Antonio Heredero, el president de la Plataforma Agrupació d'Afectats per Volkswagen (PAAV)  del despatx d'advocats Balms Abogados, ha assegurat a Cadena Ser que els afectats pel frau tenen dret a una indemnització, que se situaria al voltant del «20% i el 30% del valor del vehicle en el moment de la compra». Això vol dir que es podrien recuperar uns 2.363 euros per cada turisme, dels més de 6.500 milions d'euros destinats per la marca alemanya als onze milions d'afectats de tot el món. Es calcula que a tot l'Estat hi ha uns 600.000 afectats, que poden optar a una doble via de reclamació: a través de les associacions que estan demandant per la via civil, com per exemple l'Organització de Consumidors i Usuaris, o per la via penal, gràcies als centenars de despatxos d'advocats interessats a portar un cas com aquest.

En el cas del País Valencià, per exemple, s'estima que hi ha uns 70.000 afectats, segons ha assegurat el diari 'Las Provincias', que, si guanyen les seves demandes als tribunals, obligarien Volkswagen a pagar uns 165 milions d'euros. S'estima que a Catalunya pugui haver-hi molts més, i per ara es coneixen dos clients que van poder recuperar fins a 3.850 euros, després de la sentència d'un jutjat de Barcelona. . La Plataforma Agrupació d'Afectats per Volkswagen ha aconseguit reunir, per ara, més de 2.000 persones, que presentaran de forma conjunta una querella. S'ha de dir que, després d'un auto de l'Audiència Nacional, cap altre despatx o persona particular pot prendre mesures en solitari contra la companyia alemanya, per evitar les possibles saturacions dels tribunals. 

 

El president de la plataforma, Antonio Heredero, va avisar que el més important és tenir paciència, perquè «a tots els països europeus la situació avança més ràpidament que a Espanya». Ha posat com a exemple els Estats Units, on «ja s'estan pagant les indemnitzacions als afectats». Heredero també ha explicat que els afectats no han de complir cap condició per sol·licitar l'ajuda de la PAAV. «No cobrem ara, només al final si es guanya, i quan s'obtingui una indemnització. Ens emportem un 20%. Per exemple, si el cotxe val 2.000 euros, ens emportaríem 400 euros, però no s'ha de desembossar res», va concretar.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *