‘Elixirs de Ponent’ presenta un licor elaborat amb camamilla de Linyola

Presentació del licor de camamilla

D'esquerra a dreta: Mingo Sarradell (investigador i especialista en camamilla) i Gerard Barsalà (Fundador d'Elixirs de Ponent) | Paula Felis

 

L'empresa d'Almacelles Elixirs de Ponent ha presentat avui al Parc de les Olors, 'L'Elixir', un licor elaborat amb camamilla de Linyola, que ja ha rebut una medalla d'or al certamen internacional Catavinum World Wine & Spirits competition 2019, celebrat a Vitoria el febrer de 2019.

 

En la competició, on han participat gairebé 4.000 vins, caves i begudes destil·lades, 'L'Elixir', un licor de camamilla de Linyola i una combinació de botànics (entre els quals hi ha la canyella o la marialluïsa entre altres) s'ha emportat el reconeixement en la categoria de Vins de licor. Un altre producte d'Elixirs de Ponent, el licor de Fruites del Bosc, també ha rebut una medalla de plata en el mateix esdeveniment.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Un licor produït amb camamilla de proximitat

Durant la presentació de 'L'Elixir', un licor produït amb camamilla de proximitat, el fundador d'Elixirs de Ponent, Gerard Barsalà, ha destacat les característiques especials del sòl on neix la camamilla de Linyola, que el fa «un producte amb un gust molt agradable i una graduació alcohòlica, d'entre 15 i 17 graus, que n'assegura les propietats digestives»

  

.

 

 

Per la seva banda, l'investigador, especialista en camamilla de Linyola i autor de la recepta en la qual s'ha basat el nou l'Elixir, Mingo Sarradell, ha recreat el procés d'elaboració del licor (recollir la camamilla, assecar-la, infusionar i macerar), i ha explicat que amb el producte s'han «mantingut les seves propietats, però aconseguint que agradi al consumidor per la seva subtil dolçor gràcies a les característiques especials de la terra de Linyola»

  

.

 

 

El fet que 'L'Elixir' hagi baixat la seva graduació alcohòlica i la combinació dels botànics li permet tenir altres usos, més enllà del tradicional de licor digestiu. Així, el licor de camamilla es pot utilitzar com a base per fer còctels en l'àmbit de la destil·leria o com a ingredient culinari. De fet, ja se n'han fet alguns postres, com per exemple combinada amb pera i potenciant així els productes de proximitat.

Presentació al Parc de les Olors, Linyola

Presentació al Parc de les Olors, Linyola | Paula Felis

 

 

La camamilla que es produeix amb plantes que han crescut a la població del Pla d'Urgell

L'alcalde de Linyola i responsable del Parc de les Olors, Àlex Mases, ha mostrat el seu orgull perquè la camamilla que es produeix amb plantes que han crescut a la població del Pla d'Urgell sigui reconeguda i avalada amb premis internacionals. Mases ha recordat que la camamilla de Linyola té un 25% més de principis actius que altres varietats seleccionades. De fet, Linyola celebra cada any una fira dedicada exclusivament a la planta. La d'enguany, que serà la 6a edició, està previst que tingui lloc el pròxim 19 de maig. 

 

Sobre Elixirs de Ponent

Elixirs de Ponent és una empresa d'Almacelles creada per Gerard Barsalà, un jove emprenedor de 34 anys. La companyia ha incrementat recentment els seus punts de distribució, des de botigues de proximitat, agrobotigues i des de fa uns mesos també es poden trobar als supermercats PlusFresc, firma lleidatana que comercialitza el 'Llimonetti' i el 'Tarongetti', dos dels seus licors anteriors. Barsalà vol obrir nous mercats amb el licor de camamilla a les comarques de Girona i Barcelona.

 

Des de fa més d'una dècada, Barsalà fabricava licors amb el seu cosí com a afició, sempre agafant com a base els productes naturals. Després d'un període de reorientació professional, es va formar en els àmbits de la licoreria, la destil·leria i condicionament de begudes per engegar l'empresa. A Almacelles, l'empresa té l'obrador on elabora els licors. Annex a aquest, hi ha una botiga on es comercialitzen, juntament amb productes de proximitat. Elixirs de Ponent ja s'ha posicionat en el segment de mercat dels licors naturals, artesanals i prèmium.