Novetats: El lloc públic on ja no hauràs de dur la mascareta!

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts l’eliminació de les mascaretes al transport públic. La mesura entrarà en vigor demà dimecres, quan es publiqui la decisió al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). Ho ha explicat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en roda de premsa al Palau de la Moncloa. Darias ha recomanat que la continuïn utilitzant aquelles persones que «presentin simptomatologia que sigui compatible amb alguna infecció respiratòria aguda» així com col·lectius «vulnerables».

La mascareta encara serà obligatòria a centres sanitaris i farmàcies. La titular de Sanitat ha remarcat que la retirada de la mascareta al transport públic respon al criteri dels experts i ha justificat la mesura per l’estabilitat de la situació epidemiològica, que presenta una clara tendència a la baixa.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La grip i la covid tornen a pujar a Catalunya

La grip ha tingut un ascens marcat en l’última setmana a Catalunya, mentre que la covid-19 també puja, però de manera més discreta i es manté en nivell baix. Segons dades del Sistema d’Informació per a la Vigilància d’Infeccions a Catalunya (SiViC), actualitzades aquest dimarts, l’atenció primària ha diagnosticat 7.090 casos de grip entre el 30 de gener i el 5 de febrer. La setmana anterior, 4.257 casos. 

 

Pel que fa a la covid, s’han diagnosticat 1.396 casos nous a la primària, 1.189 la setmana anterior. Hi ha 356 persones ingressades amb coronavirus (383 la setmana anterior) i 8 a les UCI per covid-19 (14 la setmana anterior). La majoria de les mostres seqüenciades són de la variant d’òmicron BQ.1. La bronquiolitis registra un petit repunt.