Societat

Eliminen una espècie de cactus invasor que amenaçava aquest parc natural català

Marta Romera
  • octubre 8, 2022
  • 1 min read
Eliminen una espècie de cactus invasor que amenaçava aquest parc natural català

L’Ajuntament de Pau (Alt Empordà) ha aconseguit eliminar una espècie de cactus invasor del seu terme, que amenaçava d’expandir-se dins els límits de Parc Natural de Cap de Creus. Es tracta de l’espècie Opuntia aurantiaca, una mena de figuera de moro originària d’Amèrica de Sud amb punxes molt penetrants i una gran capacitat d’ocupar grans superfícies de sòl on desplaça la vegetació autòctona.

 

Els treballs, que s’han fet durant el mes de setembre, han comptat amb el suport de la Diputació de Girona i les ha executat personal de la Fundació Altem. L’actuació se suma a les que ja es van fer entre el 2020 i el 2021 per erradicar-lo. L’Ajuntament ha detectat ara una altra espècie invasora, en aquest cas originària d’Amèrica de Nord, sobre la que caldrà actuar.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *