Eleccions 25 de novembre al Parlament de Catalunya

Eleccions 25 de novembre al Parlament de Catalunya| Gregori Garcia

 

El títol de l’article és volgudament així: eleccions al parlament de Catalunya. Tot i que sembla una evidència, la gent d’Iniciativa per Catalunya Verds tenim clar que les eleccions que es faran tenen com a objectiu l’elecció d’un parlament que escollirà un govern al Parlament català. Per què insistim en aquesta idea? Doncs perquè s’ha estès entre la ciutadania la idea de que les eleccions són per escollir entre independència si o independència no, fet que és fruit del soroll informatiu i de la manipulació que s’està exercint des del govern de CiU, i dels mitjans de comunicació afins, en el seu propi benefici.
 
Per què s’han avançat les eleccions? Gairebé sempre que hi ha un avançament electoral és perquè afavoreix d’una forma o una altra les opcions del govern. Algú s’imagina eleccions d’aquí a dos anys al final de la legislatura? La misèria econòmica del país i de la majoria dels ciutadans i les previsions que es fan al respecte són tremendes. Un objectiu del govern de CiU al principi de la legislatura era solucionar la crisi. La ciutadania ha comprovat que això ha quedat en un no res. S’ha desmuntat bona part de l’estat del benestar, la sanitat, l’educació, els serveis públics i s’han rebaixat sous i ingressos a la majoria de les famílies, i a les petites i mitjanes empreses. En canvi les empreses grans entre altres telefònica, repsol, gas natural, i la gran banca continuen tenint guanys molt sucosos. I les grans fortunes continuen gaudint del mateix bon tracte fiscal. Tot plegat faria augmentar les possibilitats d’una gran patacada electoral al govern.
 
Ara, però, aprofitant l’esdeveniment de la gran manifestació de l’11 de setembre, la falta de cintura política dels partits polítics estatals i la seva negativa a parlar d’un model de finançament just per Catalunya, i embolcallant-se en la senyera estelada el Sr. Artur Mas convoca eleccions per tal d’aconseguir una gran majoria que li permeti aprofundir en les mateixes polítiques de desmantellament de l’estat del benestar com ja ens ha anunciat. Disfressat tot, això sí, amb un referèndum pel dret a decidir.
 
Des d’Iniciativa per Catalunya Verds veiem les eleccions com una gran oportunitat. Tindrem a les nostres mans l’oportunitat de manifestar la més enèrgica protesta per la forma en que els governs neoliberals, com el de CiU i el del PP,  proven de solucionar la crisi que els bancs i alguns polítics han creat. Ens fan pagar una crisi que nosaltres no hem generat. I encara la pagaran les generacions que venen al darrera. I els culpables tan amples i amb les butxaques plenes.
 
Tindrem l’oportunitat de no escollir els representants que han governat amb la vista posada en una minoria influent i poderosa, descuidant els sectors més febles, aturats, pensionistes, dones, treballadors en precari, gent gran. 
 
Tindrem l’oportunitat de no triar aquells diputats sense ètica ni moral que volen fer de la vida política una forma de servir-se a ells mateixos i als seus interessos per compte de servir a la majoria de la societat. La política ha de ser per servir, i no per servir-se.
 
Tindrem de nou l’oportunitat de poder escollir aquells que defensen un model de país i un model de societat justa, lliure i solidària, que no deixa ningú abandonat pel camí.
 
Tindrem l’oportunitat de fer de Catalunya el país que vulguin fer la majoria dels catalans. Ens agradaria que després de les eleccions poguéssim oblidar aquella dita pejorativa que diu: tenim els polítics que ens mereixem. Aprofitem l’oportunitat, ara que passa.
 
Gregori Garcia, portaveu del Grup Municipal d’ICV a Balaguer i regidor