Sense Categoria

El Suprem confirma els 16 anys de presó per a l’acusada de matar un avi de 93 anys l’estiu de 2013 a Lleida

LleidaDiari
  • gener 27, 2016
  • 4 min read
El Suprem confirma els 16 anys de presó per a l’acusada de matar un avi de 93 anys l’estiu de 2013 a Lleida

El Suprem confirma els 16 anys de presó per a l’acusada de matar un avi de 93 anys l’estiu de 2013 a Lleida| Text i fotografia: ACN

 

El Tribunal Suprem no ha admès el recurs presentat contra la sentència de l’Audiència de Lleida que va condemnar l’1 de juliol de 2015 a 16 anys de presó la dona de 59 anys acusada de matar un avi de 93 anys al barri de Balàfia de Lleida, l’estiu de 2013

Confirma així doncs la pena de 13 anys de presó per homicidi i 3 anys més pel delicte de robatori amb violència en grau de temptativa, amb els agreujants d’ús d’instrument perillós i reincidència, ja que la dona va ser condemnada el gener de 2012 a 2 anys de presó per un robatori amb violència. La sentència recollia també que la dona haurà de pagar 5.000 euros a cadascun dels tres nebots de la víctima que van reclamar indemnització. Un quart no la va demanar.
 
El Suprem comparteix la decisió de l’Audiència de Lleida, que va considerar provat que l’acusada va iniciar el contacte amb la víctima per guanyar-se la seva confiança. Així va sospitar que l’home guardava diners en efectiu a casa seva, situada al carrer Valls d’Andorra de Lleida. Consideren provat també que quan la dona va aconseguir pujar a casa de l’ancià amb la intenció de robar-li, aquest va descobrir les seves intencions i ella el va matar de tres cops al cap amb una balança romana. La dona, segons recull la sentència, no va aconseguir trobar els diners, però va deixar una empremta seva en una caixa de cartró on va buscar, després de regirar tres habitacions del pis.
 
El judici es va allargar durant dos dies. L’acusada va negar en la seva declaració haver matat l’avi ni haver-li robat res, un extrem en què va insistir en el seu dret a l’última paraula, dient que ella era innocent. Les declaracions dels testimonis, veïns i familiars, que van resultar creïbles a la Sala, van coincidir que l’avi era un home molt desconfiat que no deixava entrar ningú a casa i no donaven credibilitat a la versió de l’acusada que assegurava que va pujar a casa de l’ancià perquè aquest li va demanar que li netegés el pis. 
 
Cronologia dels fets
El cos de l’home va ser localitzat el 4 d’agost de 2013 al seu pis, situat al carrer Valls d’Andorra, després que els veïns advertissin d’una forta pudor a l’escala. L’autòpsia va revelar que la víctima va ser brutalment assassinada
 
L’home, que va patir un traumatisme cranioencefàlic, tenia la cara destrossada pels cops que li van propinar l’agressora amb la part metàl·lica d’una balança ‘tipus romana’ mentre estava estirat al seu llit. Els mossos van trobar tot el pis regirat amb sang de la víctima en més d’una estança. Tot i així, no es va endur els diners que la víctima guardava a l’interior d’una caixa d’eines i que ascendien a 20.090 euros.
 
Segons l’informe policial, l’home hauria mort entre el 30 i el 31 de juliol de 2013 i el seu cos el van trobar diumenge 4 d’agost. La detenció de la dona es va produir dimecres 7 d’agost. El dia 10 d’agost de 2013 la detinguda va passar a disposició judicial però no va voler declarar davant el jutge. Només es va ratificar en la declaració anterior en què negava els fets. La dona es troba a la presó des de l’estiu de 2013.
 
La fiscalia demanava 14 anys de presó pel delicte d’homicidi i 5 anys més per un delicte de robatori amb violència. La defensa, en canvi, demanava l’absolució ja que considerava que no hi havia prou proves que demostressin que la seva representada hagués estat l’autora de la mort de l’avi. Finalment, la Sala, la va condemnar a 16 anys de presó, una sentència que ha confirmat ara el Tribunal Suprem en no admetre el recurs de la defensa.
 
La dona ja va ser condemnada el 18 de gener del 2012 pel jutjat penal 3 de Lleida a 2 anys de presó per un delicte de robatori amb violència. Com no tenia antecedents, la pena va quedar suspesa durant dos anys si la dona no era condemnada de nou. Ara, previsiblement, també els haurà de complir.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *