Sense Categoria

El Síndic investiga l’actuació de la Paeria en la problemàtica amb els temporers de la plaça del Seminari

LleidaDiari
  • agost 8, 2015
  • 3 min read
El Síndic investiga l’actuació de la Paeria en la problemàtica amb els temporers de la plaça del Seminari

El Síndic investiga l’actuació de la Paeria en la problemàtica amb els temporers de la plaça del Seminari| Text i fotografia: ACN

 

El Síndic de Greuges ha iniciat una investigació davant la situació dels temporers immigrants acampats a la plaça del Seminari de Lleida, arran de l’anunci de l’Ajuntament de la ciutat que els dóna de marge fins al dia 12 per estar-se a la plaça a causa de l’inici de les obres de recuperació de l’antic call jueu de la capital del Segrià, que afectaran la zona. 

Rafael Ribó ha demanat informació sobre les intervencions dutes a terme fins ara des de la Paeria per atendre i buscar solucions a la situació de les persones afectades. També ha demanat detalls de les mesures previstes si finalment es fa efectiu el desallotjament en la data prevista.
 
Els temporers manifesten que no tenen on anar i que pensaven trobar un altre lloc al carrer per dormir, mentre busquen feina en la campanya de la recollida de fruita, a l’espera de marxar a altres campanyes agrícoles. Des de fa unes dues setmanes, la Paeria assegura que els està oferint serveis d’atenció social personalitzada i que ha anat informant els afectats de l’inici de les obres, que comportarà que no puguin quedar-se més enllà del 12 d’agost a la plaça del Seminari, on porten acampats des de l’inici de l’estiu. 
 
Arran d’aquestes informacions creuades, el Síndic ha considerat oportú aclarir els fets, i sobretot donar resposta a una problemàtica “que no és nova i que s’ha d’afrontar des de la transversalitat i amb coordinació de diverses àrees”.
 
La Paeria demana una rectificació
No obstant, l’alcalde accidental de Lleida, Fèlix Larrosa, ha presentat una queixa formal davant la Sindicatura de Greuges per demanar una rectificació del titular de la nota de premsa emesa en què s’anunciava que la institució encapçalada per Rafel Ribó ha iniciat una investigació sobre l’actuació de la Paeria en aquest conflicte.
 
Fèlix Larrosa ha explicat que des de la Paeria s’han ratificat les informacions que dimecres passat ja es van fer arribar via telefònica sobre totes les actuacions que l’Ajuntament porta a terme dins el programa d’acollida dels temporers per a la campanya de la fruita.
 
Per últim, l’alcalde accidental afirma que “si bé la nota de premsa diu que la Sindicatura demana informació a la Paeria també trobo a faltar que demani informació a aquelles administracions i institucions que són competents, per exemple, en el compliment de la legislació laboral o en matèria d’immigració, que és la font de la situació en què es troben els temporers que anualment venen a les comarques de Lleida”.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *