Sense Categoria

El SEM difon diversos vídeos mostrant els primers auxilis per a diferents tipus d’emergència

Avatar
  • agost 2, 2017
  • 2 min read
El SEM difon diversos vídeos mostrant els primers auxilis per a diferents tipus d’emergència

 

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha anunciat la difusió d'un total de quinze vídeos dirigits als ciutadans, que mostren com realitzar alguns primers auxilis en cas que es trobin davant d'alguna emergència mèdica. Aquest material audiovisual, que ha comptat amb la col·laboració voluntària d'alguns professionals del SEM, serà retransmès a través de les xarxes socials i de les pantalles de les sales d'espera d'hospitals, Centres d'Atenció Primària (CAP) i, fins i tot, dels Centres d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP).

Cada vídeo té una durada d'uns dos minuts, aproximadament, i compta amb subtítols per a facilitar-ne la comprensió. Per altra banda, s'han fet versions d'aquestes reproduccions en format reduït amb una durada d'uns 20 segons cada un. Una de les temàtiques principals que hi apareixen són els auxilis necessaris per a ajudar algú que ha patit una aturada cardíaca. El SEM ha posat especial èmfasi en aquest aspecte a causa del gran nombre de casos que hi ha cada dia. Segons les xifres enregistrades pel cos sanitari, el 2016 es van haver de realitzar 1.987 intervencions per aquest motiu.

 

Per la seva banda, també s'han gravat alguns vídeos enfocats a cada estació de l'any que poden ser força útils. Per exemple, alguns expliquen què fer en cas d'un cop de calor o, fins i tot, quan et pica una medusa. Amb això, es pretén reforçar que es truqui al 112 en cas d'emergència i que qualsevol persona pugui ajudar d'alguna manera abans de l'arribada dels especialistes.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *