Sense Categoria

El Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya guanya expositors i superfície

LleidaDiari
  • febrer 3, 2015
  • 4 min read
El Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya guanya expositors i superfície

El Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya guanya expositors i superfície| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

El Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya (STM) celebra del 6 al 8 de febrer la seva segona edició amb un augment d’expositors i activitats i amb un increment del 7% de la seva superfície neta, arribant ja als 4.280 metres quadrats.

La fira, destinada a mostrar l’oferta de turisme i esports de muntanya de Lleida i d’altres indrets de l’Estat i de la resta del món, tindrà lloc al Pavelló 3 de Fira de Lleida i ofereix més d’una trentena d’activitats paral·leles -11 més que en la passada edició- entre jornades tècniques, conferències, demostracions, presentacions i competicions esportives.
 
Els sectors més representats al saló estan relacionats amb els allotjaments turístics, agències de viatge, parcs naturals, estacions d’esquí, material esportiu, botigues d’esport, rutes i esdeveniments turístics, esports d’aventura, esports a l’aire lliure, proveïdors de serveis turístics i producció artesana i agroalimentària de muntanya. A és, cal destacar la presència destacada del Ironman Marcel Zamona, l’especialista en reptes extrems Pep Sánchez i l’escaladora Raquel Hernández, entre altres esportistes destacats.
 
Paral·lelament al Saló, s’han programant una sèrie d’activitats, com són la celebració, per primera vegada a Lleida, de la MTB Ultramarathon Ciutat de Lleida-STM, prova puntuable per a l’Open d’Espanya que presenta un recorregut de 123 quilòmetres i 2.000 metres de desnivell positius. La competició, que aplegarà els millors ciclistes de resistència del moment, tindrà la sortida i l’arribada a Lleida i recorrerà diversos indrets del Segrià i de les Garrigues. Un altre dels actes destacats tindrà lloc la segona edició de la Cursa de la Boira, un circuit de 10.5 quilòmetres pel Parc de la Mitjana i la canalització del riu Segre, organitzat per GoGoGo Runners Club amb la col·laboració de Down Lleida. La cursa es complementarà amb la segona Caminada de la Boira-STM. També es celebrarà la primera jornada de les proves de resistència al Medi Natural i demostracions de gossos d’atura.
 
Presentació del Saló
L’alcalde de Lleida i president del Patronat de Fira de Lleida, Àngel Ros, el president de la Cambra de Comerç, Joan H. Simó, el representant de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich, el president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Juan Antonio Serrano, el director dels SSTT d’Empresa i Ocupació, Octavi Miarnau, el president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino, i el director de Fira de Lleida, Oriol Oró, han donat aquest dimarts els detalls d’aquest certamen, que continua la seva aposta per posicionar-se com un saló de referència en aquest sector.
 
El paer en cap ha explicat que aquest Saló recolza el turisme de la plana de Lleida i també el turisme de muntanya, d’esport i d’aventura que es fa al Pirineu i a l’Aran. En definitiva, en paraules de l’alcalde de Lleida, “tenim una economia absolutament intercomunicada i, per aquest motiu, és bo pel conjunt de les Terres de Lleida que un sector absolutament estratègic com el turisme funcioni bé”. 
 
Per la seva banda, Gerard Sabarich ha explicat que les empreses de turisme actiu i esports d’aventura creixen any rere any, fins i tot en temps de crisi. En aquest sentit, ha remarcat la idoneïtat de la celebració d’aquesta fira a Lleida, “un territori líder en tot l’Estat Espanyol en esports d’aventura i turisme actiu”. Octavi Miarnau ha mostrat tot el seu recolzament en la celebració d’aquest fira. El president de la Federació d’Hostaleria de Lleida ha afegit que els visitants podran gaudir d’un globus gegant que normalment no està present en aquest tipus de fires, que dotarà el certamen d’una major espectacularitat. 
 
Finalment, el president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino, ha explicat que la federació cedirà un rocòdrom destinat a potenciar activitats infantils durant el certamen. En el marc del saló de l’Esport i Turisme de Muntanya també tindrà lloc una exposició de la història dels senders homologats a Catalunya -la demarcació de Lleida té comptabilitzats uns 3.200 quilòmetres de senders marcats- i també es farà una presentació de la Ruta de Senders del 1714.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *