El professor mort a mans d’un alumne a Barcelona era lleidatà

El professor mort a mans d’un alumne a Barcelona era lleidatà| Text i fotografies: EP

 

El professor que ha mort aquest dilluns al matí a mans d'un alumne de tretze anys de l'institut Joan Fuster de Barcelona era lleidatà. L'Ajuntament de la ciutat ha decretat un dia de dol oficial i ha convocat un minut de silenci davant del Palau de la Paeria, aquest dimarts a les 12.00 hores.

Un jove de 13 anys de l'institut Joan Fuster de Barcelona ha entrat sobre les 9.30 hores al centre escolar i ha disparat amb una ballesta a la professora de Castellà, a la qual li ha causat una ferida a l'ull, i a la seva filla, que també era alumna de la mateixa classe. El professor que ha mort era un mestre substitut de Ciències Socials, que ha acudit a la classe de castellà a l'assabentar-se dels fets a defensar a la seva companya, i a qui el menor ha agredit amb una arma blanca, segons testimonis dels fets.
 
Les mateixes fonts han explicat que el jove ha arribat tard a classe i ha apuntat a la professora amb una ballesta, cosa que els seus companys s'han pres a broma fins que ha disparat, moment en què ha arribat el mestre substitut. Així mateix, diversos alumnes de l'institut han assegurat que portava temps planejant-ho i tenia una llista amb noms. A les portes de l'institut, companys seus també han explicat que van considerar que la llista que feia el futur agressor era una broma.

 

El Jutjat d'Instrucció 24 de Barcelona, en funcions de guàrdia, ha obert diligències per l'agressió mortal de l'alumne, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El jutge i el secretari judicial s'han dirigit al lloc dels fets per fer l'aixecament del cadàver del professor.
 
Atenció psicològica a les aules
El jove de 13 anys també ha ferit a una professora de Matemàtiques que estava fent guàrdia al centre, qui ha resultat ferida lleu en una orella, i a un altre alumne, segons ha informat la directora, Maria Dolors Parramon, qui ha explicat que els estudiants rebran atenció psicològica a les aules i que el dimecres es reprendran les classes “amb la màxima normalitat possible”. 
 
Segons els Mossos d'Esquadra, els ferits han estat atesos pel Sistema d'Emergència Mèdiques (SEM). Tres d'ells han esta traslladats a centres hospitalaris, mentre que una de les professores ha estat donada d'altre en el mateix moment. Parramon ha explicat que els quatre ferits “estan ja fora de perill”.
 
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha visitat la família del jove, de 35 anys, i els ha tramès el condol en nom de la ciutat. El paer en cap també ha posat a la seva disposició els serveis municipals i socials que puguin necessitar en aquests moments.