El primer any de funcionament dels nous trens de la Pobla supera els 167.000 usuaris

Una família pujant al tren a l'estació de la Pobla de Segur | LleidaDiari.cat

 

Quan es compleix el primer aniversari de l'entrada en funcionament dels nous tens de la línia de Lleida-La Pobla de Segur la valoració és molt positiva tant per part de les institucions com dels usuaris. Un total de 167.514 viatgers han utilitzat aquest servei de FGC durant aquest primer any, xifra que ha incrementat el nombre de viatgers un 200% els sis primers mesos d'aquest any. El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, ha anunciat que des de la institució que presideix farà que els polítics i els treballadors agafin el tren com a transport preferent per reunions de treball a Lleida o Barcelona. Aranda ha dit que els polítics han de ser els primers a donar exemple. Pel que fa a les reclamacions, tots coincideixen en reivindicar un petit reajust horari per connectar amb una mica més de marge amb el tren d'alta velocitat. L'alcalde de Tremp, Joan Ubach, ha destacat la comoditat, la reducció en el temps de trajecte i les millores tecnològiques dels nous combois. Ubach ha afegit que és un servei apte i funcional per a totes les edats. Ubach ha insistit en la necessitat de reajustar els horaris per garantir la connexió del tren d'alta velocitat amb el de la Pobla, Per Ubach solament s'haurien de moure entre 5 i 10 minuts els horaris de primera hora del matí i els de darrera hora del vespre.

  

 

En la mateixa línia s'ha expressat el president comarcal i ha dit que el balanç ha estat «positiu» en l'àmbit de territori. Aranda s'ha mostrat sorprès pel volum d'usuaris que fan servir el tren i que cada cop augmenta més. Amb aquestes xifres es demostra que el tren és funcional i es fa servir, ha indicat. Entre gener i juny ha transportat 91.969 usuaris, 61.329 més que el mateix període de l'any anterior, en què van fer servir aquest servei 30.640 persones. Aquest increment d'usuaris respon a la posada en servei, el juny de 2016, dels dos nous trens a la línia de la Pobla, que va permetre gairebé triplicar l'oferta i un estalvi de 15 minuts en el temps del recorregut.

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va fer, la setmana passada, en comissió parlamentària, una valoració «molt positiva» del nou servei. Rull també va explicar que els costos d'operació s'han reduït en un milió d'euros des de l'entrada en funcionament del nou servei. Les expectatives de la Generalitat eren superar els 125.000 viatgers durant aquest 2017. Aquest fet, quan falten sis mesos per acabar l'any, sembla que es complirà amb escreix donat que ja se'n porta registrats gairebé 92.000.