El PP expulsa un regidor del Comú i 2 persones més del míting de Rajoy

El PP expulsa un regidor del Comú i 2 persones més del míting de Rajoy| Redacció / ACN – Fotografia: ACN

 

El Comú de Lleida denuncia l'expulsió del regidor Carlos González, la persona que l'acompanyava i un altre membre del Comú del míting que el PP ha celebrat aquest diumenge al migdia a la Llotja. Moments abans, dos membres de la PAH ha interromput l'acte.

Després d'un quart d'hora esperant dins la sala on havia de fer el seu acte electoral Mariano Rajoy, els serveis de seguretat han obligat a González i a la persona que l'acompanyava a abandonar la Llotja, argumentant que era un acte privat i que, per tant, tenien reservat el dret d'admissió.  “Un argument que no se sustenta si tenim en compte que divendres, en trucada telefònica a la seu del partit, es va informar que l'entrada era lliure, i si hi afegim que el cartell del míting en cap moment el plantejava com un acte privat”, apunten des de la formació. Si un acte electoral “no és públic, si s'opta per “privatitzar” fins i tot els mítings, entenem que s'hauria d'informar a la ciutadania, i valorem que el llistó democràtic cau a un nivell intolerable perquè no es permet ni tan sols escoltar les idees dels altres”, afegeixen.
 
Des del Comú volen denunciar públicament l'arbitrarietat d'aquestes expulsions a persones que, exercint el seu dret democràtic, volien escoltar pacíficament les propostes d'un dels aspirants a presidir el govern central per poder-les valorar de primera mà. L'actitud del partit que fins ara ha governat a l'Estat -expulsant d'un acte, per motius purament ideològics, a persones que hi són de forma pacífica- demostra “que van a més: fins ara no veien amb bons ulls cap debat amb idees diferents de les seues. Ara, ni tan sols toleren que tothom pugui escoltar lliurement el que ells proposen”, expliquen.
 
“El meu comportament ha estat educat en tot moment, i he anat al míting a intentar entendre per què el PP va camí de guanyar les eleccions. El que sorprén és que un partit que manté aquests tics antidemocràtics pugui aspirar a governar”, ha valorat González.
 
La PAH interromp l'acte de Rajoy a Lleida
Dos membres de la PAH s'han colat aquest diumenge al míting de Rajoy i l'han interromput i se'ls ha fet fora. En aquest moment, els assistents a l'acte han començat a cridar “president, president” fins que Rajoy ha seguit la seva intervenció. De fet, ha ironitzat que haurà de demanar a Pablo Iglesias, candidat de Podem, que demani als seus dirigents que no els enviïn més manifestants o que ho facin més tard. “No és que tinguem cap problema, però si ho fa més tard, ells són més feliços i nosaltres també”, ha afirmat entre els aplaudiments del públic.
 
Una trentena de persones han protestat aquest diumenge a les portes de Llotja contra Rajoy. El grup de persones concentrades han estat rodejades pels Mossos d'Esquadra.