El Ple d’Alcarràs vota en contra de penjar la bandera espanyola al balcó de l’Ajuntament

Façana de l'Ajuntament d'Alcarràs | LleidaDiari.cat

 

El Ple de l’Ajuntament d’Alcarràs ha aprovat aquest dijous amb els vots d’ERC i PDCAT, l’abstenció de SA i el vot en contra del PP una moció que dóna suport a la resposta que l’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, ha remès a la subdelegació del Govern de l’Estat Espanyol argumentant perquè no es penja la bandera espanyola a la Casa de la Vila. En aquesta carta contestant el requeriment de l'Estat Espanyol, Miquel Serra afirma que posar avui al balcó de l’Ajuntament aquesta bandera «ocasionaria el malestar i desacord per part d’una àmplia majoria de ciutadans d’Alcarràs que han expressat que volen tenir el dret de decidir el futur del seu país». En aquest sentit, aquest símbol representa avui un Estat que no permet l’acte democràtic de votar a un poble i que, a més a més, el persegueix amb decisions presses tant a nivell polític (l’ofegament que Catalunya pateix avui a nivell fiscal i d’infraestructures), com també judicial (amb sentències que s’immiscueixen en les decisions sobiranes del Parlament de Catalunya, màxima institució que representa a tots els catalans).

En la seva resposta, Miquel Serra diu, a més, que la «col·laboració institucional que la Subdelegació del Govern demana a l’Ajuntament perquè faci onejar la bandera de l’Estat Espanyol, no existeix en permetre que el dia 1 d’octubre hi hagi urnes als casals i locals municipals per permetre un referèndum que ha decidit el Parlament de Catalunya obeint el mandat de tots els catalans».

 

L’alcalde ha lamentat que l’Estat acusi un ajuntament «d’incomplir la llei» i en canvi «tombi il·legalment i injustament lleis aprovades per tot un Parlament». Amb aquesta decisió, l’Ajuntament continuarà, doncs, sense ‘penjar’ la bandera espanyola als edificis consistorials.