Sense Categoria

El Patronat de Turisme de Lleida preveu una ocupació turística del 80% durant les festes de Nadal i Reis

LleidaDiari
  • desembre 24, 2013
  • 6 min read
El Patronat de Turisme de Lleida preveu una ocupació turística del 80% durant les festes de Nadal i Reis

El Patronat de Turisme de Lleida preveu una ocupació turística del 80% durant les festes de Nadal i Reis| Redacció – Fotografia: Laura Biela

 

Després del bon inici de la temporada d'esquí 2013-14 al Pirineu de Lleida al final de novembre i del bon comportament turístic pel pont de la Constitució, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu una bona ocupació turística durant aquestes festes de Nadal, Cap d'Any i Reis a les comarques del Pirineu de Lleida, especialment a les zones amb estacions d'esquí. 

La millor ocupació es produirà del 26 de desembre, dia de Sant Esteve, fins al dimecres 1 de gener, amb percentatges que podrien situar-se al voltant del 9 % i la plena ocupació en establiments situats a peu de pistes i en percentatges inferiors, que podrien oscil·lar entre el 70 i el 80%, del 2 de desembre fins al dia de Reis, tret de la Val d’Aran, que hi mantindrà també una ocupació elevada. Durant aquest període de minivacances nadalenques, el Patronat estima que les 11 estacions d’esquí del Pirineu de Lleida poden vendre més de 210.000 forfets, sempre que les condicions meteorològiques acompanyin. Aquesta xifra representa el 17% de l’objectiu de venda de forfets per aquesta temporada a les estacions d’esquí del Pirineu de Lleida, fixat en 1.250.000.
 
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu que la mitjana d'ocupació durant els 13 dies de festes nadalenques que van de Sant Esteve fins al dilluns de Reis es podria situar al voltant del 80% a les zones del Pirineu de Lleida amb estacions d'esquí i amb percentatges que variaran d'acord amb la tipologia d'allotjament, la zona i les dates. El primer tram d'aquests 13 dies festius, el que va de Sant Esteve fins a Cap d'Any, és el que concentrarà la millor ocupació turística en els diferents establiments d'hoteleria, turisme rural i apartaments turístics, com també a les places de bungalous en els 25 càmpings oberts per aquestes dates i a les segones residències del Pirineu. En aquest primer període vacacional, a les zones del Pirineu amb estacions d’esquí l’ocupació oscil·larà al voltant del 90% de mitjana. La plena ocupació arribarà en alguns casos als allotjaments turístics situats a les proximitats dels centres hivernals.
 
A les zones del Pirineu sense estacions d’esquí i al Prepirineu l'ocupació també serà bona per aquestes dates però en percentatges inferiors, que es podrien situar al voltant del 80%. El turisme rural mantindrà una ocupació bona al conjunt de la demarcació de Lleida en aquest primer període de festes, que es podria situar del 26 al 29 de desembre entre el 75 i el 80% i arribar fins al 90% del 29 de desembre a l’1 de gener de 2014.
 
El període que va de Cap d'Any fins a la festivitat de Reis es preveu que també tingui un bon comportament, tot i que inferior al del tram de Nadal a Cap d'Any, tret de la Val d’Aran, que mantindrà pràcticament una ocupació molt similar motivada principalment pel turisme francès i pels visitants procedents de la Comunitat de Madrid i del País Basc. A la resta de zones del Pirineu amb estacions d’esquí, tot i que encara falten molts dies per arribar a aquestes dates i atesa la tendència cada vegada més gran a reservar al darrer moment, es preveu que l’ocupació es pugui situar entre el 70 i el 80 % a les zones amb estacions d’esquí i inferior a la resta, en les diferents tipologies d’allotjament turístic reglat.
 
Vacances de Nadal a les pistes d’esquí
Les festes de Nadal, Cap d’Any i Reis es viuen d’una manera molt especial a les estacions d’esquí del Pirineu de Lleida. Els diferents centres d’hivern tenen programades activitats diverses per a totes aquelles persones que trien passar les minivacances de Nadal gaudint de la neu. Tant els afeccionats a l'esquí com els qui no han esquiat mai, però que troben a la muntanya una àmplia oferta d'oci i una opció d'esbarjo més per passar uns dies de vacances, trobaran per aquestes dates un programa amplíssim d'activitats per a tots els gustos i edats relacionades amb la neu, com ara els trineus arrossegats per gossos, senderisme amb raquetes, patinatge sobre gel, solàrium i motos de neu, entre d'altres especialitats, a més de tot un seguit d'actes de caire lúdic, cultural, gastronòmic i festes tradicionals que se celebren a diferents pobles de les comarques de Lleida. Per als més petits, al marge dels cursos d’esquí de diferent durada perquè aprenguin a esquiar, les classes es poden combinar amb les activitats dels parcs de neu de què disposen la majoria de les estacions d’esquí.
 
Els mateixos centres d'hivern del Pirineu de Lleida organitzen tots els anys diverses activitats per celebrar la festivitat de Nadal, Cap d’Any i Reis. El 24 de desembre l'estació de Baqueira Beret, a la Val d’Aran, organitza l’arribada del Pare Noel amb un trineu arrossegat per gossos que fa el recorregut des de Beret fins a la cota 1.800 de Baqueira, al peu de la torre de control. El 31 de desembre és tradicional la baixada de torxes des de la cota 1.800, seguida d’un gran castell de focs artificials, i a partir de les 00.00 hores la gran festa de Cap d’Any a les discoteques de l’estació. Finalment, el 5 de gener hi té lloc la cavalcada dels Reis Mags, que fan el recorregut amb les màquines trepitjaneu des de la cota 1.800 de Baqueira fins a les oficines, amb xocolatada i coca per a tots els assistents. 
 
Per la seva banda, l’estació de Boí Taüll Resort, a la comarca de l'Alta Ribagorça, també programa tots els anys l’arribada del Pare Noel el 24 de desembre al matí i el lliurament de regals al centre social a la tarda, una baixada de torxes el 31 de desembre a les 17.45 hores i actes específics a l’estació el dia 5 de gener amb motiu de l’arribada dels Reis Mags d’Orient.
 
Port Ainé i Espot Esquí, al Pallars Sobirà, i Port del Comte, a la comarca del Solsonès, programen activitats variades per celebrar l’arribada dels Reis a l’estació el diumenge 5 de gener. A Port Ainé l’arribada dels Reis Mags tindrà lloc el diumenge al matí i a Espot Esquí, a la tarda. Així mateix les estacions de Port del Comte i Espot Esquí programen tots els anys un gran descens popular amb torxes el 5 de gener a la tarda per celebrar la festivitat de Reis.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *