Sense Categoria

El patiment dels caragols per l’Aplec

LleidaDiari
  • maig 25, 2012
  • 2 min read
El patiment dels caragols per l’Aplec

El patiment dels caragols per l’Aplec| Laura Biela – Fotografies: Facebook Lleida Aplec Caragol

 

S’ha plantejat mai algú si els caragols pateixen o no per l’Aplec? El Partit Animalista sembla que sí. La seva cap de llista, Estefania Bori, assegura que en aquesta festa es “maltracten animals perquè s’estan cremant vius”. Unes declaracions per les que li han atorgat el premi ‘Caragol Llimac’ 2012, un guardó que entrega cada any la FECOLL.

Mentre els lleidatans esperen amb ànsies que arribi aquesta tradicional festa, el Partit Animalista es preocupa que 12 tones de caragols seran sotmesos “a una agonia de diversos dies en dejú per ser finalment cuinats de viu en viu, fet que els provoca una mort dolorosa i lenta i que és fàcilment audible durant la cocció amb els seus xisclets“. En aquest sentit, destaquen que “cap tradició, cap negoci, ni cap excusa culinària justifiquen aquesta crueltat”.

Aquestes declaracions van fer que la FECOLL, l'entitat que aglutina les colles participants en l'Aplec del Caragol, atorguessin el primer 'Caragol Llimac'. Un guardó que a aquest partit polític li sembla “pejoratiu”, tot i que l'accepten amb molt de gust, “ja que és una magnífica oportunitat per donar veu als animalistes i que se sàpiga que ens reafirmem en les nostres conviccions”.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *