El pàrquing de l’Escola Alba estarà enllestit dilluns

El pàrquing de l’Escola Alba estarà enllestit dilluns| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

L’Ajuntament de Lleida encara la recta final de les obres per construir el pàrquing de l’Escola Alba en els terrenys que ha llogat annexes a l’escola, que es preveu que estiguin enllestides coincidint amb l’inici del curs escolar, el proper 15 de setembre. Amb aquesta actuació i amb el compromís de l’Ajuntament de Lleida es dóna resposta a una llarga reivindicació del pares i mares de l’Escola Alba, que reclamaven una millora en la seguretat i els accessos al centre escolar.

Els treballs que s’estan realitzant se centren en aplanar i deixar el terreny preparat per al pàrquing d’acord amb la llicència que va donar a la Paeria l’Ajuntament de Corbins. La resta d’actuacions complementàries, com l’enllumenat i acabats, estan pendents de la llicència que ha de donar l’Ajuntament de Corbins amb l’autorització de la Generalitat. Així ho ha explicat aquest dimecres l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, qui ha visitat les obres acompanyat pel directora de l’Escola Alba, Josep Jaume, el president de l’AMPA, Xavier Quinquillà, la tinenta d’alcalde i regidora d’Urbanisme, Marta Camps, la tinenta d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra i el regidor Josep Barberà.
 
Els representants de l’AMPA han manifestat la seva satisfacció per la construcció del pàrquing “que soluciona una part del problema i pot garantir el desencotxar i l’accés a l’escola” i han recordat que encara està pendent la construcció d’una rotonda, obra que depèn de la Generalitat, per completar la solució al problema de mobilitat del centre. 
 
El pàrquing, que s’arranja en una parcel·la d’una superfície de 4.497,44 metres quadrats, comptarà amb 150 places que s’hauran de destinar exclusivament a zona d’aparcament per a pares i mares d’alumnes del centre escolar. L’Ajuntament de Lleida es farà càrrec del manteniment ordinari d’aquest equipament.
 
Plantació de nous arbres al pati de l’escola 
Les Brigades de Jardineria de l’Ajuntament estan treballant en la retirada dels arbres afectats per la tempesta del passat 5 de setembre i en l’adequació de l’espai.
 
Els operaris plantaran nous arbres a l’hivern. Part dels troncs que s’estan enretirant s’utilitzaran en la urbanització del pàrquing com a separació de la zona de pas per a escolars i pares i l’espai per a l’aparcament.