Edició 2021

El nou bisbe de Lleida s’ha compromès a trobar joves que vulguin convertir-se en mossens

  • agost 1, 2015
  • 3 min read
El nou bisbe de Lleida s’ha compromès a trobar joves que vulguin convertir-se en mossens
El nou bisbe de Lleida s’ha compromès a trobar joves que vulguin convertir-se en mossens

El nou bisbe de Lleida s’ha compromès a trobar joves que vulguin convertir-se en mossens| Text i fotografia: ACN

 

Primera visita del nou bisbe de Lleida a la ciutat. Salvador Giménez Valls va aterrar divendres a l'aeroport de Lleida-Alguaire des de Menorca i aquest dissabte ha fet les primeres declaracions davant els mitjans de comunicació. 

És coneixedor del litigi entre els bisbats de Lleida i Montsó per les obres d'art de la Franja i ha dit que estudiarà a fons la problemàtica. Mons Giménez Valls ha assegurat que ni el fins ara bisbe Joan Piris ni el nunci ni el Vaticà li han donat cap indicació al respecte. S'ha compromès a parlar amb tothom i a evitar enfrontaments. El nou bisbe de Lleida es marca com un dels principals objectius renovar el bisbat i trobar joves que vulguin convertir-se en mossens.
 
El bisbe Mons Salvador Giménez valls Va arribar a l'aeroport de Lleida-Alguaire a primera hora d'aquest divendres a la tarda des de Menorca i va ser rebut pel bisbe Joan Piris i per l'administrador diocesà, Mn. Ramon Prat. Aquest dissabte, abans d'atendre els mitjans de comunicació ha sortit a passejar durant una hora, per conèixer la ciutat, i s'ha reunit, juntament amb Piris, amb els bisbes que treballen a Colòmbia, on hi són presents des de fa 53 anys. En aquest sentit, ha comentat: “La primera impressió és molt agradable. Em sento com a casa”.
 
El nou bisbe ha reconegut que la diòcesi de Lleida li és “totalment desconeguda” ja que només hi ha estat una vegada, en la presa de possessió del seu antecessor. Està previst que Giménez Valls prengui possessió com a bisbe de Lleida al setembre, molt probablement el 13 o el 20, tot i que cal decidir la data juntament amb el nunci.
 
Mons. Salvador Giménez Valls va néixer a Alcoi (València) fa 67 anys. Des dels 12 ha estat seminarista i amb 25 anys es va fer capellà. Posteriorment es va dedicar a l'ensenyament, va ser rector de dues parròquies a València i els últims 6 anys ha estat bisbe a Menorca, on hi ha 32 mossens. Ara, a Lleida “serà diferent perquè és més urbà i hi ha parròquies més grans”, ha dit. A Lleida dependran d'ell 80 mossens.
 
Els objectius del nou bisbe són renovar la diòcesi amb joves que vulguin ser mossens i seguir la feina que han fet els seus antecessors. Sobre el litigi entre les parròquies de Lleida i Montsó, ha reconegut que coneix el problema però que no s'hi havia preocupat massa perquè no l'afectava. “Ara m'ho hauré d'estudiar detingudament”, ha dit. Giménez Valls ha assegurat que no ha rebut indicacions de ningú sobre com actuar al respecte. Joan Piris “m'ha dit què ha fet fins ara però no m'ha marcat en res”, ha assegurat. “Tampoc he rebut de moment cap indicació ni del nunci ni del Vaticà”. El nou bisbe de Lleida ha explicat que, de moment, els únics missatges que ha rebut de la resta de bisbes espanyols, inclosos els aragonesos, han estat per felicitar-lo per la seva nova responsabilitat. Giménez Valls encara no ha visitat el Museu de Lleida on es troben les obres d'art en litigi.

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.