Sense Categoria

El ministre d’Educació entrega a títol pòstum la Gran Creu d’Alfonso X el Savi al profesor de Lleida Abel Martínezs

LleidaDiari
  • juliol 20, 2015
  • 2 min read
El ministre d’Educació entrega a títol pòstum la Gran Creu d’Alfonso X el Savi al profesor de Lleida Abel Martínezs

El ministre d’Educació entrega a títol pòstum la Gran Creu d’Alfonso X el Savi al profesor de Lleida Abel Martínezs| EP – Fotografia: Subdelegació del Govern a Lleida

 

El ministre d’Educació, Íñigo Méndez de Vigo, ha imposat aquest dilluns a títol pòstum la Gran Creu d’Alfons X el Savi al professor Abel Martínez de l’IES Joan Fuster de Barcelona, ​​que va morir el 20 d’abril a mans d’un alumne.

En un acte a Lleida, d’on era originari Martínez, Méndez de Vigo ha lliurat la condecoració als pares del mestre, de qui el ministre ha recalcat la valentia i entrega, i ha afirmat que “poques vegades se sent un més orgullós que quan un fill rep un reconeixement públic”. El ministre ha reconegut el “comportament valent, el seu lliurament docent, la seva professionalitat i el seu companyerisme”, ja que l’Ordre va ser creada perquè els poders públics reconeguessin als ciutadans amb comportaments cívics i exemplars cap a Espanya, ha explicat.
 
Així mateix, ha assegurat que davant una mort tràgica i injusta, “el Govern vol oferir un testimoni de gratitud i homenatge a aquest professor reconeixent els seus mèrits i els serveis prestats a la societat, i especialment, a la comunitat educativa”.
 
Contra la violència
L’acte també ha servit al ministre per fer èmfasi en la necessitat de “treballar per tirar endavant mesures necessàries per a la millora de la convivència, entre elles, que cada centre elabori un pla que contempli tot un seguit de normes i pautes per a fomentar la igualtat, l’eradicació de la violència, el desenvolupament d’habilitats per a la identificació i el rebuig dels estereotips”. En aquest sentit, ha destacat la creació al Ministeri de dos grups de treball: un per a la prevenció de la violència a les aules i un altre per reactivar l’activitat de l’antic Observatori Estatal de la Convivència Escola. I ha afegit: “Tenim la responsabilitat d’ensenyar als nostres joves a comportar-se i conviure amb llibertat i responsabilitat, d’una manera cooperativa, solidària i interdependent”.
 
Méndez de Vigo s’ha referit a la tasca del professorat, “a la qual hem de posar en valor, entre altres coses, parlant d’autoritat del professor, del mestre o del docent”.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *