El jutge requereix que se li entregui el passaport de la Nadia

El jutge requereix que se li entregui el passaport de la Nadia| Redacció / ACN – Fotografia: ACN

 

El magistrat d’instrucció número 1 de La Seu d’Urgell ha requerit als pares de Nadia Nerea Blanco, Fernando Blanco i Marga Garau, el passaport de la seva filla. Així mateix, el magistrat, reitera la demanda d’informes mèdics de la menor per tal de conèixer l’estat de salut de la nena.
Aquest mateix magistrat va ordenar aquest dilluns la immobilització dels comptes on s’han rebut les donacions pel ‘cas Nadia’ amb l’objectiu d’investigar presumptes irregularitats en la gestió d’aquests fons davant les informacions que apunten a un engany sobre el tractament experimental de la malaltia de la petita, una Tricotiodistrofia, i el seu cost, així com la identitat dels especialistes als quals hauria recorregut la família. Per ara, fonts judicials, asseguren que no ha estat cridat ningú a declarar pel cas, tot i que la família, assegura que han estat citats pel jutge. A més a més, el jutge oficia a Fiscalia per si considera oportú sol·licitar l’adopció de mesures civils en relació a la menor Nadia. En aquest sentit, el jutge ha comunicat a fiscalia que en cas que cregui oportú actuar sobre el cas de la nena Nadia que ho faci, tant per investigar el possible delicte com per a prendre les mesures que cregui necessàries sobre la custòdia de la menor.
 
Aquestes mesures civils tenen un ventall molt ampli i poden anar des de la tutel·la d’un menor fins a tractar aspectes sobre la manutenció, residència, comunicació, tractaments mèdic, assegurar l’educació d’un menor, entre d’altres. En cap cas el jutge ha fet cap referència a quin tipus de mesura vol. És per això que segons el TSJC el jutge demana a la Fiscalia que es pronuncii sobre la tutel·la sinó si la fiscalia creu convenient demanar-ne alguna, la que ells considerin.
 
D’altra banda i sobre una possible fugida del pare de país, segons el TSJC no els consta que l’home hagi marxat.
 
“No volíem enganyar a ningú”
La mare de la petita, Marga Garau, en connexió telefònica en un programa d’Antena3, s’ha mantingut ferma en la versió de la malaltia de la seva filla i ha assegurat que “no volíem enganyar a ningú”. Garau en tot moment s’ha disculpat per si la gent s’havia sentit estafada, i ha assegurat que “hem estat retornant els diners de les donacions fins que ens han bloquejat els comptes”. La mare ha disculpat l’absència de Fernando Blanco en el programa de televisió, on va dir que assistiria per donar explicacions, ja que segons ha dit “el jutge l’havia citat a declarar”. Tot i que fonts del jutjat d’instrucció número 1 de la Seu d’Urgell, que porta el cas de la nena, han confirmat que no ha està cridat a declarar a ningú. Aquestes mateixes fonts han assegurat a l’agència que només “s’han acordat diligències”, el bloqueig dels comptes on s’ingressaven les recol·lectes i informació mèdica de l’estat de la nena. A hores d’ara, Fernando Blanco encara no ha convocat els mitjans de comunicació cap roda de premsa, tal com va assegurar per Facebook que faria, per donar explicacions sobre el possible engany.
 
El pare de la nena Nadia Nerea Blanco, Fernando Blanco, no ha donat explicacions davant dels mitjans de comunicació, tal com va prometre dilluns, per aclarir els dubtes generats sobre el cas de la seva filla. En lloc seu, la mare de la nena, Marga Garau, ha intentat donar explicacions per telèfon en un programa de televisió d’Antena 3.
 
La mare de la nena ha remarcat que serà el pare, Fernando Blanco, qui “donarà les explicacions necessàries del que ha passat”, ja que segons la mare, “ell és qui porta tot el tema de metges de la Nadia”. Tot i això, Garau ha mantingut que “la nena està malalta” i que sempre “han estat els metges qui ens deia que corria perill de mort”. En aquest sentit, ha emfatitzat que “mai utilitzaríem la nostra filla per fer diners”.
 
La mare de la nena també ha mantingut en tot moment que “mai hem utilitzat els diners de les donacions per altra cosa que no fos la cura de la nena” i ha assegurat que “viuen del comerç que tenen a Organyà i de les xarrades motivacionals que dóna Fernando”.