El jutge reitera que és legal la tanca que bloqueja l’accés a la granja Pifarré de Lleida

El jutge reitera que és legal la tanca que bloqueja l’accés a la granja Pifarré de Lleida| ACN – Fotografia: Laura Biela

 

El jutjat d'instrucció 1 de Lleida ha reiterat, com ja va fer el jutjat de primera instància, que la família Plaza no va cometre cap delicte quan va tancar el camí d'accés a la granja Pifarré instal·lant una porta i blocs de formigó sense haver sol·licitat al jutge l'execució provisional de la sentència que els donava la raó en primera instància. 

Arxiva doncs així la causa penal per un presumpte delicte de realització arbitrària del propi dret i de coaccions, que denunciava la família Pifarré. El jutjat d'instrucció 1 ha resolt que “no s'aprecien indicis d'actuació criminal” en el tancament del camí de l'Horta de Lleida ja que les obres es van dur a terme amb les llicències corresponents, aprovades per l'Ajuntament de Lleida. A més, reconeix que la família Plaza va comunicar les obres que es durien a terme a la família Pifarré.
 
 
L'advocat de la família Pifarré, Albert Panabera, ha explicat que estan estudiant recórrer aquesta decisió tot i que recorda que hi ha una segona causa oberta en aquest litigi que considera “transcendental”. L'Audiència de Lleida ha de resoldre encara si existeix una servitud de pas adquirida, tal com defensa la família Pifarré, ja que si la resolució fos afirmativa, els Plaza haurien de retirar la tanca.
 
La granja Pifarré pateix el bloqueig del camí des del passat 10 de setembre. Des de llavors han mort quatre vedells i les tasques d'alimentació i de trasllat dels animals s'han complicat. A més de la resolució pendent de l'Audiència de Lleida per la servitud de pas del camí, es va posar en coneixement d'Urbanisme que la tanca estava col·locada en terrenys d'una altra veïna i instava a l'Ajuntament a declarar-la il·legal.