Sense Categoria

El jutge envia a la presó un ciutadà búlgar sospitós d’obligar a prostituir-se compatriotes seves a Lleida

LleidaDiari
  • febrer 6, 2016
  • 3 min read
El jutge envia a la presó un ciutadà búlgar sospitós d’obligar a prostituir-se compatriotes seves a Lleida

El jutge envia a la presó un ciutadà búlgar sospitós d’obligar a prostituir-se compatriotes seves a Lleida| ACN – Fotografia: lleidaalminut.com

 

El jutge de guàrdia de Lleida ha ordenat aquest divendres presó provisional sense fiança per Stoyan D. S., nascut a Bulgària fa 52 anys, per un presumpte delicte d'inducció a la prostitució, blanqueig de capitals i tràfic d'éssers humans. 

El magistrat ha justificat aquesta mesura cautelar per la gravetat dels delictes pels quals se l'investiga i per risc de fuga ja que la seva residència a Lleida no és continuada i perquè no té arrelament laboral ni cap familiar a Espanya. Els Mossos d'Esquadra el van detenir aquest dimecres 3 de febrer al pis de Sant Ruf on conviu amb algunes de les noies que presumptament obligava a prostituir-se. En el moment de la detenció, estava amagat sota un dels llits. En la declaració davant el jutge ha negat els fets.
 
Segons l'atestat policial, s'investiga el detingut per la seva possible participació en tres delictes. Per una banda en un delicte de tràfic d'éssers humans ja que una de les dones ha declarat que va arribar a Lleida en taxi des de València i que el detingut li va pagar els 420 euros del trajecte, una versió que hauria confirmat el taxista, que va reconèixer fotogràficament a tots dos. A més, en un delicte de coacció o inducció a la prostitució a diverses dones procedents de Bulgària ja que aquesta dona que va arribar des de València ha declarat que el detingut la va coaccionar perquè exercís la prostitució a la carretera per pagar-li el cost del taxi. La dona a més ha declarat que es va negar i llavors va ser agredida pel detingut i per altres ocupants del pis on residia, al carrer Sant Ruf de Lleida.
 
Finalment, s'investiga al detingut per blanqueig de capitals ja que una de les noies va explicar que havia transferit diners al detingut i les investigacions policials han determinat que el detingut va rebre, estant a Bulgària, transferències de cinc dones que es dediquen a la prostitució. Segons el jutge, el detingut no ha donat una explicació creïble a aquestes transferències al seu compte. Segons el seu advocat, els diners provenen de la seva feina ja que es dedica a la compra-venda de cotxes. 
 
El jutge ha ordenat doncs el seu ingrés a presó de manera provisional considerant que existeix risc de fuga i per la gravetat dels delictes ja que la pena pel delicte d'inducció a la prostitució pot ser d'entre 2 i 5 anys de presó, per blanqueig de capitals de 6 mesos a 6 anys de presó i per tràfic d'éssers humans de 5 a 8 anys de presó.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *