El jutge avala el dret a faltar a la feina si un familiar pateix càncer

El Jutjat Social 21 de Barcelona ha condemnat a Privalia, l'empresa de venda de productes en línia, a readmetre i indemnitzar per danys morals un extreballador en considerar que l'empresa el va acomiadar a causa de l'estat de salut de la seva dona, qui està malalta de càncer sense possibilitat de cura i en estat terminal, ja que per aquest motiu va faltar diversos dies a la feina. Segons indica 'El Periódico', Privalia haurà de tornar a contractar el treballador i pagar-li més de 15.000 euros per «danys morals». També haurà d'abonar-li els salaris que ha deixat de rebre incrementats amb els corresponents interessos.

Privalia al·legava que l'acomiadament havia estat per causes disciplinàries, tot just l'extreballador va informar del mal estat de la seva dona quan, a més, feia nou dies que havia sol·licitat el permís de dos dies per atendre-la després d'ingressar d'urgència. En el moment en què l'extreballador va rebre la carta d'acomiadament, un company de feina li va dir: «Com que la teva dona està en tractament per càncer, has d'agafar molts dies per acompanyar-la i Privalia no és el lloc per a una persona amb aquesta situació personal».

 

Tot i així, la carta justificava que l'extinció de la relació laboral era a causa de la comissió de «faltes molt greus», inclosos problemes relacionats amb la programació de la web de Privalia que haurien tingut conseqüències en la botiga en línia. Segons Privalia, les pèrdues causades estarien valorades entre 50.000 euros i 100.000 euros. Finalment, la sentència considera que la causa de l'acomiadament no és real, ja que alguns testimonis han confirmat que el rendiment de l'extreballador era correcte i conclou que l'empresa no ha aportat una justificació objectiva de l'acomiadament.