El Comú de Lleida exigeix sancionar la concessionària dels radars i aposta per la municipalització del servei

El Comú de Lleida exigeix sancionar la concessionària dels radars i aposta per la municipalització del servei| ACN – Fotografia: Miki de Santiago (Arxiu)

 

El Comú de Lleida ha presentat una proposta de resolució en què planteja la imposició de les penalitzacions previstes en el Plec de clàusules administratives a la concessionària del servei de radars i semàfors vermells a la ciutat, la UTE Arnó-Sice. 

El grup municipal ha tornat a expressar la seva “perplexitat” pel fet que l'equip de govern de la Paeria permeti a la concessionària dels radars “saltar-se les seves obligacions” i, per això, exigeix a l'alcalde de la ciutat, Àngel Ros, “que serveixi a la ciutadania i no als interessos de qui no compleix contractes”. A banda de l'actuació sancionadora i atès que el plec de clàusules així ho permet, el Comú també proposa estudiar la resolució del contracte, a causa de la demora en el seu compliment. 
 
En la proposta de resolució, el Comú de Lleida també planteja la realització d'un estudi previ per valorar la viabilitat de la municipalització de tots els serveis municipals previstos en l'expedient 142/2013, és a dir, els elements del servei públic municipal de control de trànsit i de seguretat vial a Lleida (semàfors, radars, control d'accessos, semàfor vermell i càmeres).
 
El Comú ha presentat aquesta proposta de resolució perquè sigui debatuda en la Comissió Informativa per les polítiques de Gestió dels Recursos, la Seguretat Pública i l'Organització municipal que se celebrarà aquest dimarts.
 
Paral·lelament, el Comú de Lleida critica que l'equip de govern del PSC no hagi respost de manera “acreditada” a les cinc preguntes formulades pel grup municipal. Davant aquest “silenci”, el Comú va presentar al ple de la Paeria del desembre una moció per sol·licitar que s'aturés la renegociació del contracte de radars i semàfor vermell. Els vots en contra del PSC, Ciutadans i PP van tombar el primer punt de la moció, que sol·licitava a l'equip de govern “aturar qualsevol renegociació del contracte de radars i semàfor vermell amb la concessionària i obligar-la a l'estricte compliment del contracte signat”.