Sense Categoria

El Comú de Lleida denuncia que els bancs deuen més de 150.000 euros a la Paeria

LleidaDiari
  • octubre 5, 2015
  • 3 min read
El Comú de Lleida denuncia que els bancs deuen més de 150.000 euros a la Paeria

El Comú de Lleida denuncia que els bancs deuen més de 150.000 euros a la Paeria| Text i fotografia: ACN

 

El Comú de Lleida ha denunciat aquest dilluns que cinc entitats bancàries deuen a l'Ajuntament de Lleida un total de 151.540,16 euros, segons ha admès l'equip de govern de la Paeria en resposta a una de les preguntes que l'agrupació d'electors va formular durant el Ple municipal del 31 de juliol passat. 

Segons la informació facilitada per la Paeria, el deute de les cinc entitats moroses amb l'Ajuntament va des dels 102.803 que deu una d'elles, fins als 3.006 de l'entitat que deu menys diners al consistori. Des del Comú remarquen que es tracta de deutes en expedients d'executiva, o sigui, que ja han estat reclamats prèviament en via ordinària sense que les entitats hagin efectuat el pagament.
 
Des del Comú remarquen que es tracta de deutes en expedients d'executiva, o sigui, que ja han estat reclamats prèviament en via ordinària sense que les entitats hagin efectuat el pagament.
 
Malgrat que l'equip de govern de l'Ajuntament de Lleida adverteix en la seva resposta a l'agrupació d'electors del suposat “caràcter reservat de les dades”, el Comú de Lleida considera que la informació “té un clar interès públic i que no afecta a dades reservades de caràcter personal, motiu pel qual es podria fer pública”. Els regidors del Comú de Lleida, Sergi Talamonte i Carlos González, entenen que els empara l'esperit i el text de la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern, “que permetria que qualsevol ciutadà pogués sol·licitar, i en el seu cas obtenir de l'Ajuntament aquesta mateixa informació”.
 
Per no incomplir amb la normativa vigent, els regidors del Comú han decidit fet pública només una part de la informació facilitada per l'equip de govern municipal i lamenten “estar lligats de mans i peus per poder fer el que entenem que correspondria, donar a conèixer als ciutadans de Lleida, amb tot el detall, els deutes que tenen entitats bancàries amb el seu Ajuntament”. Es tracta de deutes en expedients d'executiva, o sigui, que ja han estat reclamats prèviament en via ordinària sense que les entitats hagin efectuat el pagament, han explicat des del Comú.
 

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *