El Comú de Lleida decideix per consens presentar-se a les eleccions municipals

El Comú de Lleida decideix per consens presentar-se a les eleccions municipals| Redacció – Fotografia: Comú de Lleida

 

L’assemblea del Comú de Lleida ha decidit aquest diumenge per consens presentar-se a les eleccions municipals, després d’un llarg debat amb intervencions molt vives per part de gairebé tots els assistents. La formació ha aconseguit la fita de les 2.000 adhesions que s’havia marcat com a condició per presentar-se als comicis, i entén que té una responsabilitat envers les persones que s’han sumat al projecte, donant suport a una agrupació d’electors.

Més d’una cinquantena de ciutadans han participat aquest diumenge en l’assemblea celebrada a l’Ateneu Popular de Ponent, que ha treballat a partir d’un DAFO, perquè en quatre grups es recollissin i debatessin les debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats del projecte del Comú.
 
L’assemblea ha constatat que “vam començar cercant la màxima confluència a l’esquerra del PSC, però el que hem evidenciat després dels molts intents fets amb els diferents partits polítics és que no volen confluir. Les excuses que les diferents formacions han posat sobre la taula i les línies vermelles han fet impossible assolir la confluència de partits polítics per la qual el Comú ha apostat i segueix apostant, tot i que sí hi ha hagut confluència de gent molt diversa dins el projecte Comú, centrat en la transparència, la participació i el bé comú”. L’assemblea ha donat valor a la presència d’una candidatura ciutadana i interpreta que més que dividir el vot, “pot contribuir a atreure nous votants que no se senten representats per els partits existents”.
 
Després de quatre hores d’assemblea s’ha arribat per consens a l’acord de presentar-nos com a agrupació d’electors a les eleccions municipals, amb el repte d’aconseguir els 1.500 avals que estableix la llei per a una ciutat com Lleida.
 
Procés de Primàries
– Del 16 al 21 de març: presentació de candidats.
– 22 de març: assemblea validació de candidatures.
– Del 24 al 27 de març: votació telemàtica.
– 28 de març: paradetes de votació al carrer.
– 29 de març: assemblea segona volta per decidir el cap de llista
 
Presentació de la candidatura
– Del 31 de març al 19 d’abril: presentació de la candidatura.
– 19 abril assemblea general.

rn