Sense Categoria

El Comú de Lleida convoca totes les forces polítiques de la Paeria i ONGD per sumar Lleida a la xarxa de ciutats-refugi

LleidaDiari
  • setembre 2, 2015
  • 3 min read
El Comú de Lleida convoca totes les forces polítiques de la Paeria i ONGD per sumar Lleida a la xarxa de ciutats-refugi

El Comú de Lleida convoca totes les forces polítiques de la Paeria i ONGD per sumar Lleida a la xarxa de ciutats-refugi| ACN – Fotografia: Miki de Santiago (Arxiu)

 

El Comú de Lleida ha convocat totes les forces polítiques de la Paeria i diferents ONGD que treballen amb persones refugiades per iniciar un treball col·lectiu per aconseguir que Lleida se sumi a la xarxa de ciutats-refugi. 

Localitats com Berga, Sabadell, Castelló, València o Madrid ja s'han sumat a la iniciativa, proposada fa uns dies per l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau i que es debatrà en la trobada municipalista que es fa aquest dissabte a Barcelona, on hi participarà també el Comú de Lleida. “Malgrat que la responsabilitat més gran correspon a la UE i l'Estat, des dels municipis també podem actuar per pal·liar aquesta barbaritat”, ha apuntat el regidor del Comú, Sergi Talamonte.
 
Des del Comú asseguren que Lleida és una ciutat compromesa amb els Drets Humans i, igual que es va fer amb la guerra dels Balcans, ara té l'oportunitat de participar, dins les seves possibilitats, per fer més humà el destí d'alguns dels més de quatre milions de refugiats, gran part nens i nenes, que han hagut de fugir de la guerra i la fam a Síria. 
 
“Urgeix que els governs, també el de Lleida, estiguin a l'alçada del que aquest drama humà requereix, en un any que paradoxalment és l'any europeu del desenvolupament”, apunta Talamonte, que afegeix que “malgrat la promoció de la por a les persones migrades que fan determinades forces polítiques, des del Comú constatem que som moltes les persones de Lleida que no ens volem quedar impassibles davant aquest drama”. Talamonte conclou que “sabem les limitacions de Lleida i som ben conscients que ha d'acollir un nombre de refugiats que pugui acollir”.
 
El Comú creu convenient obrir aquesta primera trobada, dijous a les 17.00 hores a la Paeria, a entitats que treballen en l'àmbit de les persones refugiades, com ACNUR i la Creu Roja, així com a l'Oficina de Desenvolupament i Cooperació de la UdL i la Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida.
 
Així mateix, des del Comú agraeixen a totes les formacions polítiques la bona predisposició que han mostrat per ser en aquesta reunió, si bé, des de l'equip de govern han apuntat que encara han de valorar si prenen part en la trobada i el grau d'implicació que volen assumir en aquesta iniciativa. I apunten: “Confiem en comptar també amb la seva participació, necessària perquè Lleida pugui donar la millor resposta, dins les seves possibilitats, a aquesta crisi humanitària”.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *