Sense Categoria

El compromís vers l’educació distingeix el progrés d’un país

LleidaDiari
  • octubre 5, 2015
  • 2 min read
El compromís vers l’educació distingeix el progrés d’un país

El compromís vers l’educació distingeix el progrés d’un país| Ramon Moreno

 

En el Dia Mundial del Docent, les organitzacions de la Internacional de l’Educació ens mobilitzem per enfortir la tasca del professorat a l’hora d’aconseguir una educació de qualitat per a construir societats sostenibles.

 
La internacional de l’Educació, amb més de 150 organitzacions sindicals a tot el món i entre elles la Federació de Treballadors de l’Ensenyament de la UGT (FETE-UGT), ha aconseguit que els estats membres de l’ONU es comprometin, mitjançant l’agenda de desenvolupament sostenible post-2015, treballar per una educació inclusiva i equitativa i per l’aprenentatge al llarg de la vida com un dels disset objectius de desenvolupament sostenible en els 15 anys vinents.
 
El 5 d’octubre, la Internacional de l’Educació (IE) rendeix homenatge als docents i destaca la importància de donar-los suport perquè puguin oferir una educació de qualitat i contribuir al desenvolupament sostenible. Uns docents, ben formats, motivats i recolzats en la seva tasca és fonamental. Compromís que s’ha de reflectir en les diverses legislacions i traduir en accions concretes.
 
FETE-UGT se suma a aquesta celebració exigint un pla de recuperació de les condicions sociolaborals del professorat i dignificar la tasca educativa. Donar suport als docents implica oferir-les condicions dignes, entorns de treball segurs, llibertat acadèmica, formació de qualitat i desenvolupament professional continuo.
 
FETE-UGT crida al professorat en la defensa de la professió i reclama dels governs mesures concretes perquè l’educació sigui un valor prioritari i pel reconeixement social i laboral dels docents.
 
El compromís vers l’educació distingeix i marca el progrés d’un país. És per això que el Sindicat insisteix en la importància de garantir una educació de qualitat, gratuïtat i universal. Un ensenyament de qualitat requereix professionals ben formats, amb oportunitats per actualitzar-se en les seves àrees de coneixement i motivats; la qual cosa implica una adequada inversió econòmica de les administracions educatives.
 
Ramon Moreno, secretari general FETE-UGT Terres de Lleida

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *