Sense Categoria

El cens d’habitatges buits que elabora l’Ajuntament de Lleida supera ja els 1.500 habitatges

LleidaDiari
  • novembre 6, 2015
  • 3 min read
El cens d’habitatges buits que elabora l’Ajuntament de Lleida supera ja els 1.500 habitatges

El cens d’habitatges buits que elabora l’Ajuntament de Lleida supera ja els 1.500 habitatges| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

El cens d’habitatges buits a Lleida que està elaborant la Paeria compta ja amb prop de 1.550 habitatges, dels quals prop de 550 ja serien habitables i estarien disponibles per als usos que, una vegada consensuats amb les entitats bancàries, se’n determinin. A més a més, 8 d’aquests pisos procedeixen del Sareb i s’oferiran de manera immediata a les persones que estan al registre de sol·licituds d’habitatge. La resta d’habitatges estan pendents d’algun tipus de rehabilitació i caldrà estudiar la seva situació actual.

Així ho ha anunciat aquest divendres el tinent d’alcalde i regidor de l’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, qui ha destacat que “l’Ajuntament de Lleida encapçala el treball en el tema dels habitatges buits, està dialogant amb totes les entitats implicades i estudiarà, a partir d’ara, els possibles usos que se’n puguin derivar segons les necessitats existents”. I ha conclòs: “L’objectiu final és garantir un habitatge digne per a totes les persones que resideixen a la ciutat de Lleida”. A més a més, i segons la Llei 24/2015, s’ha obert el registre de comunicació de propostes de lloguer socials. 
 
Larrosa ha subratllat que l’Ajuntament de Lleida fa temps que treballa en elaborar un cens d’habitatges buits i ha recordat que al gener i, en segona instància, al setembre, es va demanar a les diverses entitats bancàries de la ciutat que aportessin els informes relatius als habitatges de la seva propietat assenyalant la relació d’habitatges, indicant la seva ubicació, la data des què en són propietaris legals i si es troba ocupat o desocupat; la relació dels que procedeixen de processos d’execució hipotecària, i la relació dels que s’hagin posat a disposició d’alguna administració pública en el mera de convenis d’habitatges socials. El responsable municipal també ha indicat que es continuarà treballant amb els responsables de les entitats bancàries perquè els facin arribar la totalitat de la informació demanada, després d’un segon requeriment per part dels serveis municipals.
 
En aquests moments s’han de tenir en compte diferents normes amb rang de llei, que condueixen a habilitar un major nombre d’habitatges en els parcs públics adreçats a habitatge social. L’Ajuntament de Lleida està treballant en aquesta direcció i destaquen les accions com l’Oficina d’Habitatge per als problemes de lloguers i d’hipoteques i la creació d’una bossa d’habitatges cedits per entitats bancàries i propietaris privats, perquè s’afegeixin a la bossa de propietat municipal.
 
A més a més, i en resposta a les declaracions fetes pel portaveu de CIU sobre pisos ocupats a la ciutat, Fèlix Larrosa ha remarcat que desconeixen les actuacions que es duen a terme en aquest àmbit, que van des del compliment de la legalitat vigent i el respecte a la propietat fins a la mediació social que es realitza quan es produeix algun tipus de conflicte per part dels serveis socials, la guàrdia urbana i els tècnics de disciplina urbanística, que actuen de forma coordinada per resoldre les situacions d’ocupacions anòmales.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *