El Casal de Joves de Lleida s’inaugura ‘a lo gran’

El Casal de Joves de Lleida s’inaugura ‘a lo gran’| Text i fotografies: Laura Biela

 

El Casal de Joves de Lleida s’ha inaugurat aquest dissabte oficialment. Desenes de veïns del barri, membres de l’entitat, joves de la ciutat i curiosos s’han aplegat pels voltants d’aquest espai per conèixer-lo una mica més i saber que preparen per aquesta nova etapa.

I es que des de que van desallotjar a aquest grup de joves de l’edifici de l’antiga Sala Europa de Lleida el passat 7 de desembre, no han deixat de treballar. Els primers dies van començar amb una sèrie de mobilitzacions per denunciar la situació en la que es trobaven. Seguidament, van reunir-se amb diversos membres de l’Ajuntament de Lleida per demanar un nou casal i a finals de febrer se’ls entregaven les claus.

Tot i ser un casal molt més petit i amb una columna al mig que fa que en les assemblees no es puguin veure les cares entre tots els membres de l’organització, no han parat de treballar ni un sol moment per fer-lo seu, per rehabilitar-lo i habilitar-lo per poder dur a terme part de les activitats que es duien en l’anterior casal.

Després de tres mesos de feina, aquest dissabte dia 18 de maig el presentaven en societat. L’objectiu era que els veïns del barri es familiaritzessin amb ell i acabessin formant-hi part. Per això, s’ha dut a terme un debat al llarg de la tarda d’aquest dissabte per xerrar sobre el barri que acollirà el Casal, posar en comú les raons que el fan un barri diferent als altres i conèixer les persones i les entitats que hi conviuen. Tot i que la pluja va aturar el debat que s’estava realitzant a la fresca, la festa va continuar fins a mitjanit amb el quintet de Boira i Confusió gitana.

rn