Comarques

El CAP lleidatà que inicia un projecte europeu per prevenir la discapacitat en persones grans

Marta Romera
  • octubre 14, 2022
  • 2 min read
El CAP lleidatà que inicia un projecte europeu per prevenir la discapacitat en persones grans

Deu persones de més de 70 anys han iniciat aquest setembre al CAP Oliana (Alt Urgell) un programa pilot que té per objectiu prevenir la discapacitat en la gent gran. Es tracta del projecte europeu AMICOPE, que compta amb la participació de professionals de medicina de família, infermeria, treball social, benestar emocional i nutrició, de l’EAP Alt Urgell Sud.

Concretament, el pla proposa una intervenció multicomponent amb sessions grupals dirigides a persones grans «fràgils», les quals duen a terme una sèrie d’activitats per al manteniment de la seva autonomia personal. Amb aquestes es vol mantenir o millorar l’activitat física, la nutrició, els aspectes psicosocials, l’estimulació cognitiva o la revisió de la medicació, entre d’altres.

La intervenció està dissenyada per fer-la en sessions setmanals que tenen una durada de dues hores i mitja, durant un total de 12 setmanes. AMICOPE és un programa europeu, emmarcat dins el projecte APTITUDE, liderat a Catalunya pel Departament de Salut i la Fundació Salut i Envelliment de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Actualment, hi col·laboren més de 20 centres sanitaris de l’estat espanyol, Andorra i França.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *