El bisbe Piris s’acomiada dels diocesans de Lleida

El bisbe Piris s’acomiada dels diocesans de Lleida| Redacció – Fotografia: Josep Manel Prada / Ajuntament de Lleida

 

La Catedral Nova de Lleida ha estat testimoni aquest diumenge de l’afecte i estimació que la diòcesi de Lleida té al bisbe Joan Piris Frígola. Feligresos, preveres, religiosos i autoritats civils d’arreu del Bisbat no s’han volgut perdre l’Eucaristia d’acció de gràcies pels seus set anys de treball pastoral.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assenyalat que Piris ha atansat l’església a moltes persones gràcies a la seva acció social i fent entendre el missatge evangèlic. El paer en cap ha posat d’exemple els habitatges del Seminari, posant en relleu la problemàtica que s’havia d’afrontar sobre el dret a l’habitatge. També ha parlat del treball amb el Consorci de les persones sense llar i el seu centre dia, amb la col·laboració de Càritas i Arrels, per centrar-se en la dignitat de la persona. Entre altres, ha afegit la coordinació del conjunt de les entitats socials d’arrel cristiana. L’alcalde ha agraït al bisbe els 7 anys que ha estat a la diòcesi lleidatana i pel missatge que ha sabut fer arrelar. 
 
Diversos paers, autoritats locals i representants de la societat lleidatana han assistit a la missa, que ha acabat amb unes breus paraules de l’alcalde, de Mn. Ramon Prat i de l’artista Amadeu Bonet, de qui han lliurat una obra a Mons. Piris, juntament a una aquarel·la de l’artista Joaquín Ureña.
 
Diumenge vinent prendrà possessió del Bisbat de Lleida Mons Salvador Giménez Valls, el nou bisbe, qui alhora s’ha acomiadat aquest cap de setmana de la diòcesi de Menorca, de la quan va ser responsable fins a finals de juliol. La cerimònia se celebrarà a les 17.00 hores, també a la Catedral Nova.